News Ticker

112 εντολή εκκένωσης για Νέα και Παλαιά Πεντέλη, σε ετοιμότητα Ανθούσα, Μελίσσια, Πολιτεία, Εκάλη, Ντράφι και Ν. Ερυθραία

Μέσα σε ένα εφιαλτικό σκηνικό «ξημέρωσε» η βορειοανατολική Αττική, μετά από μία εξίσου εφιαλτική νύχτα καθώς η μάχη των πυροσβεστών με ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο ήταν άνιση.  

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, και έκαιγε  ανεξέλεγκτα στις περιοχές γύρω από τον Βαρνάβα και τη Σταμάτα Αττικής, στις 5 η ώρα τα ξημερώματα πέρασε στην Πεντέλη, με αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 να δίνουν εντολή για εκκένωσεις. 112 εντολή εκκένωσης για Νέα και Παλαιά Πεντέλη, σε ετοιμότητα Ανθούσα, Μελίσσια, Πολιτεία, Εκάλη, Ντράφι και Ν. Ερυθραία

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά εξελίσσεται ταχύτατα. Στην μάχη, με το πρώτο φως της ημέρας, ρίχνονται 29 εναέρια μέσα.

Τη νύχτα οι φλόγες πέρασαν μέσα στον Διόνυσο, όπου καίγονται σπίτια σύμφωνα με μαρτυρίες. Στις φλόγες παραδόθηκαν επίσης σπίτια στο Καλέντζι Μαραθώνα. Ώρες αγωνίας επίσης σε ΡαπεντώσαΜαραθώνα,  Ροδόπολη και αρκετούς ακόμη οικισμούς. 

Χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη, με τις τοπικές αρχές να μιλούν για βιβλική καταστροφή. Η φωτιά εξαπλώθηκε σαν αστραπή, σχολιάζουν τα ξένα μέσα.