News Ticker

Αττική Οδός: Από 6 Οκτωβρίου μειώνονται στα 2,5 ευρώ τα διόδια

Στα 2,5 ευρώ μειώνονται τα διόδια στην Αττική Οδό από τις 6 Οκτωβρίου. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του υπουργικου συμβουλίου ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη σύμβαση για την Αττική Οδό, επισημαίνοντας πως «θα δώσουμε την εξουσιοδότηση για να υπογραφεί η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Τα δημόσια ταμεία θα ενισχυθούν με παραπάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία που θα τη διαχειριστεί, αλλά θα υπάρχει και χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες, καθώς από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν από τα 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ. Αυτό είναι ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους πολίτες, ειδικά για αυτούς οι οποίοι χρησιμοποιούν τακτικά τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πόλης».

ypougiko_new


Ως προς τα θέματα της ατζέντας μας, εκτός από τη σύμβαση παραχώρησης Αττικής Οδού, τρεις σύντομες παρατηρήσεις:

Πρώτον, η παρουσίαση την οποία θα κάνει ο κ. Παπαθανάσης για την έκθεση της πορείας του Ταμείου Ανάκαμψης. Νομίζω το μήνυμα είναι κοινό. Το ξέρετε πολύ καλά ότι όλοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας ώστε να φροντίσουμε να πετύχουμε τα ορόσημα, να απορροφήσουμε τα σχετικά κονδύλια, ώστε το φθινόπωρο η χώρα να μπορεί να εισπράξει την 5η δόση των ενισχύσεων από Το ταμείο Ανάκαμψης.