News Ticker

Δ. Παπακωνσταντίνου: Εξαιρετικά πιθανή η ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής

«Ουδεμία απόφαση ελήφθη κατά τη διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων των δύο συνδυασμών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου. Εξάλλου, όπως σημειώνει, δεν θα μπορούσε να ληφθεί κάποια απόφαση, αφού επρόκειτο για μια καθαρά προπαρασκευαστική διαδικασία, χωρίς αποφασιστικό χαρακτήρα. «Όπως όφειλε να γνωρίζει η κυρία Κοσμοπούλου ως δικηγόρος» προσθέτει ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Συνεργασίας.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι εκπρόσωποι κάθε συνδυασμού κατέγραψαν τις παρατηρήσεις και τα ευρήματά τους και, με βάση αυτά, εκτιμά ως «ως εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο ανατροπής του αποτελέσματος της 8/10/2023 υπέρ του συνδυασμού μας».

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα ληφθεί από τη Δικαιοσύνη, στην οποία θα προσφύγει η Δημοκρατική Συνεργασία, υποβάλλοντας ένσταση κατά των αποτελεσμάτων της 8ης Οκτωβρίου 2023, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τη διαδικασία του ελέγχου των ψηφοδελτίων.

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας

Με αφορμή τις αναρτήσεις του συνδυασμού της κα. Κοσμοπούλου σχετικά με την επανακαμέτρηση και τον έλεγχο των ψηφοδελτίων των εκλογικών τμημάτων του Δήμου μας, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 30/10/2023, με την παρουσία εκπροσώπων και των δύο συνδυασμών και υπό τον συντονισμό και την
εποπτεία δικαστικών λειτουργών, οφείλουμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα, όπως πάντοτε ενεργούμε, τους συμπολίτες μας για τα εξής:
Κατά τη διαδικασία της επανακαταμέτρησης επιδείχθηκαν, μετρήθηκαν και ελέγχθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια των δύο συνδυασμών. Οι εκπρόσωποι κάθε συνδυασμού κατέγραψαν τις παρατηρήσεις και τα ευρήματά τους. Με βάση αυτά, θεωρούμε ως εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο ανατροπής του
αποτελέσματος της 8/10/2023 υπέρ του συνδυασμού μας.
Σε κάθε περίπτωση, προς αποκατάσταση της αλήθειας, πρέπει οι πολίτες του Δήμου μας να γνωρίζουν ότι ουδεμία απόφαση ελήφθη προχθές και ούτε μπορούσε να ληφθεί. Επρόκειτο για μια καθαρά προπαρασκευαστική διαδικασία χωρίς αποφασιστικό χαρακτήρα, όπως όφειλε να γνωρίζει η κυρία
Κοσμοπούλου ως δικηγόρος.
Η απόφαση θα ληφθεί από την Δικαιοσύνη, στην οποία θα προσφύγουμε, υποβάλλοντας ένσταση κατά των αποτελεσμάτων της 8ης Οκτωβρίου 2023, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τη διαδικασία του ελέγχου των ψηφοδελτίων.
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου
Υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης
Επικεφαλής Συνδυασμού Δημοκρατική Συνεργασία – Μπροστά Μαζί