News Ticker

Έγκλημα στο Ψυχικό: Αρχιτέκτονας ο δολοφόνος του φαρμακοποιού

Το μίσος που ένιωθε ο 51χρονος αρχιτέκτονας για τον φαρμακοποιό – με φόντο τη μεγάλη οικονομική διαφορά για ένα ακίνητο που κατέληξε στα δικαστήρια – τον έκανε δολοφόνο.

Δεν μπορούσε να διαχειριστεί την απόφαση της δικαιοσύνης, ένιωθε αδικημένος, θόλωσε και αποφάσισε να κλείσει μια γα πάντα με σφαίρες αυτή τη διαφορά. Από την άλλη, ότι Βασίλης Φλώρος γνώριζε ότι ο άνθρωπος με τον οποίο είχε τις οικονομικές διαφορές τον κόντραρε και πως το τελευταίο διάστημα είχε γίνει ασφυκτικός. Έτσι όταν το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου τον είδε να τον πλησιάζει κατάλαβε ότι κάτι κακό θα συμβεί.

Αναγνώρισε τον δολοφόνο του αλλά δεν πρόλαβε να πατήσει το γκάζι της μαύρης Mercedes για να εξαφανιστεί και να σώσει τη ζωή του. Η προσέγγιση του άντρα με το τζόκεϊ και το περίστροφο ήταν πολύ γρήγορη και το μόνο που πρόλαβε να να κάνει ο φαρμακοποιός ήταν να κατεβάσει λίγο το παράθυρο του οδηγού. Αυτή την εικόνα σχημάτισαν οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών για τη στιγμή της δολοφονίας και τα κίνητρα του δράστη.

«Ψάξαμε εξ αρχής να βρούμε ποιος θα ωφελούνταν από το θάνατο του φαρμακοποιού. Έτσι λύσαμε το γρίφο της μυστηριώδους εκτέλεσης ενός οικογενειάρχη που δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές, δεν είχε περίεργη ζωή και ανοιχτά μέτωπα…» εξηγεί στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «έκανε λάθη ο δολοφόνος. Αυτά εκμεταλλευτήκαμε για να τον πιάσουμε…».

Όλα έδειχναν από την αρχή πως ο 57χρονος φαρμακοποιός πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή μια οικονομική διαφορά με άτομο που γνώριζε πολλά για εκείνον. Ακόμη ότι το πρωί του μοιραίου Σαββάτου θα πήγαινε το πρωί στα ΚΤΕΛ του Κηφισού προκειμένου να στείλει δέμα στο γιο του που σπουδάζει στην Πάτρα κι είχε εξεταστική. Και εκεί του έστησε καρτέρι θανάτου.

Πώς εξιχνίασαν την υπόθεση

Στο Ανθρωποκτονιών είχαν θέσει ως άμεση προτεραιότητα την εξιχνίαση της δολοφονίας του 57χρονου φαρμακοποιού. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής, απέκλεισαν ένα- ένα τα πιθανά σενάρια για την εκτέλεση του. Όπως το να «έφαγε» ο δολοφόνος λάθος άνθρωπο καθώς το επώνυμο του είναι το ίδιο με του ανθρώπου που τις τελευταίες ημέρες κυριαρχεί στην επικαιρότητα λόγω μιας υπόθεσης – σκάνδαλο, να έχει εμπλοκή στην υπόθεση Novartis, στη μαφία των αντικαρκινικών φαρμάκων ακόμη και κάποια προσωπική υπόθεση. Έτσι κατέληξαν στο ότι τα κίνητρα είναι καθαρά οικονομικά και έτσι στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας μπήκε αυτό το κομμάτι της ζωής του. Η δικαστική διαμάχη που είχε με το συγκεκριμένο πρόσωπο με φόντο οικονομικές διαφορές και είχε φθάσει στα δικαστήρια ελεγχόταν με μεγάλη προσοχή. Έτσι, ο 51χρονος αρχιτέκτονας έγινε ο βασικός ύποπτος και κάθε του κίνησή μπήκε στο «μάτι» της Ασφάλειας. Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών μελετώντας το σκηνικό της δολοφονίας κατέληξαν στο ότι δεν έχει να κάνει με συμβόλαιο θανάτου. Ο άνθρωπος που πίεσε πολλές φορές τη σκανδάλη του περιστρόφου και «πήρε» τη ζωή του Βασίλη Φλώρου δεν ήταν πληρωμένος δολοφόνος αλλά ο ίδιος ο εχθρός του. Χρησιμοποίησε αυτό το όπλο και όχι κάποιο πιστόλι γιατί πιθανότατα αυτό μπόρεσε να προμηθευτεί. Αν και έκανε πολύ γρήγορη προσέγγιση, όπως χαρακτηριστικά λένε, και αιφνιδίασε τον 57χρονο, το όλο σκηνικό έδείχνε προχειρότητα καθώς ο δολοφόνος δεν φαίνεται να ήταν οργανωτικός ενώ έκανε και λάθη. Αυτά εντόπισαν οι αστυνομικοί για να τον δέσουν. Κομβικό κομμάτι στο παζλ της εξιχνίασης ήταν το γεγονός ότι ο δολοφόνος ενήργησε κάτω από θυμό.

Με περίστροφο

Ήταν λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου. Στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Ιωνίας στο Νέο Ψυχικό, ο μυστηριώδης άντρας με το τζόκεϊ παρακολουθούσε τον 57χρονο την ώρα που ανέβαινε αργά με το αυτοκίνητό του, μία μαύρη Μερσεντές, από το υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού του. Πριν το πολυτελές όχημα προλάβει να βγει στο δρόμο, ο εκτελεστής, τον πλησιάζει, σηκώνει το περίστροφο και πιέζει πολλές φορές τη σκανδάλη. Οι σφαίρες βρίσκουν τον 57χρονο στο κεφάλι το στήθος και την πλάτη. Ο δολοφόνος φεύγει με τα πόδια επιβιβάζεται σ ένα κόκκινο VW και εξαφανίζεται. Ο Βασίλης Φλώρος ανοίγει την πόρτα, γέρνει στην άσφαλτο και αφήνει την τελευταία του πνοή. Ο 57χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών. Ο γιος του είναι φοιτητής στην Πάτρα, ενώ η κόρη του βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της δολοφονίας μαζί με τη σύζυγο του η οποία είναι γιατρός και διατηρεί το παθολογικό της ιατρείο στην ίδια πολυκατοικία. Μάλιστα, ακούγοντας τους πυροβολισμούς βγήκαν τρέχοντας στο μπαλκόνι και όταν αντίκρισαν τον άνθρωπο τους νεκρό άρχισαν να ουρλιάζουν.

Πηγή: protothema.gr