News Ticker

ΕΛ.ΑΣ: Καταγγελίες για εργασιακό bullying και “διωγμό” συνδικαλιστή μάχιμου αστυνομικού

Mετά τις καταγγελίες που έχει κάνει δημόσια ο Αστ/κας Γιώργος Γρηγοριάδης, μάχιμο μέλος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και εκλεγμένος επι δυο θητείες συνδικαλιστής, μετά από ατασθαλίες στην εκλογική διαδικασία του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών τον Δεκέμβριο του 2021 τις οποίες αποκάλυψε στα μέλη του ΔΣ, τέθηκε στο περιθώριο της παράταξης που ανήκε και αυτό είχε αποτέλεσμα το «βραχυκύκλωμα» της λειτουργίας του συνδικαλιστικού φορέα.

Αυτή η σωματειακή αφωνία, σε συνδυασμό με τα αυξημένα προβλήματα στην υπηρεσία που ανήκε, τον ανάγκασαν να χρησιμοποιήσει ως εναλλακτικό μέσο γνωστοποίησης των θεμάτων που απασχολούσαν τους αστυνομικούς το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Tik-Tok (το profile εδώ: www.tiktok.com/@giogrigoriadis).

Από τον Μάρτιο του 2022 και ανά τακτά χρονικά διάστημα, με δημόσιες παρεμβάσεις του, προσπαθεί να ρίξει φως και να θέσει σε δημόσιο διάλογο τα κακώς κείμενα του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. σε ότι αφορά το χαμηλόβαθμο κυρίως προσωπικό της.

Αυτές οι παρεμβάσεις οι οποίες ήρθαν εις γνωσην ανώτερων αξιωματικών της ΔΙ.ΑΣ. και της Άμεσης Δράσης στην ΓΑΔΑ άρχισαν να «ενοχλούν». Αποτέλεσμα αυτών ήταν, να τιμωρούνται με εκδικητικές μεταθέσεις-μετακινήσεις αρχικά, όσοι προέβαιναν σε συνδικαλιστικές καταγγελίες στον ίδιο, για «έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες». Εν συνέχεια και αφού μετά από προσπάθειες «συνετισμού» του που απέτυχαν, έδιωξαν τον Διοικητή του από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που δεν κατάφερε να τον «φέρει υπό έλεγχο» σταματώντας να επικρίνει σαν συνδικαλιστής την πολιτική και φυσική ηγεσία.

Και εν τελεί όταν αποπειράθηκε να καταγγείλει την προσπάθεια «φίμωσης» του και του εργασιακού εκφοβισμού που υπέστη με εξώδικη διαμαρτυρία του η οποία κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Προ.Πο. καθώς και στον Συνήγορο του Πολίτη, του έδειξαν την πόρτα της εξόδου από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. παρά την θέληση του, σε μια εποχή που οι ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό της είναι εμφανείς.

Σε όλη τη διάρκεια αυτής της δίωξης του, είναι χαρακτηριστική η «σιωπή» που επέδειξαν συνδικαλιστικοί φορείς.

Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του, η συνέχεια θα δοθεί εντός των δικαστικών αιθουσών προκειμένου να δικαιωθεί.