News Ticker

ΕΜΥ και Αστεροσκοπείο μεταφέρονται στην Πολιτική Προστασία στον απόηχο της κακοκαιρίας Daniel

Στον απόηχο της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel, που προκάλεσε τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες, αξίζει να αναφερθεί η πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Συνέντευξη Τύπου της 87ης ΔΕΘ περί υπαγωγής της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία.

Ειδικότερα, με εμφανή διάθεση να υπάρχει καλύτερη οργάνωση και διασύνδεση όλων των εμπλεκομένων σε ακραία καιρικά φαινόμενα και προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υπαγωγή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (EMY) και του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία.

«Χρειαζόμαστε πιο πολλά αυτοματοποιημένα πρωτόκολλα της εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων, να εκπαιδεύσουμε καλύτερα τα στελέχη της πολιτικής προστασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Χρειάζονται περισσότερες προσομοιώσεις για φυσικές καταστροφές και να ξέρουμε σε real time χρόνο τι γίνεται», τόνισε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης που υπερτόνισε την ανάγκη για «καλύτερη οργάνωση και των φορέων της αυτοδιοίκησης υπό την καθοδήγηση της πολιτικής προστασίας».