Είναι πραγματικά απίστευτο. Επί 17 χρόνια λειτουργούσε παράνομα χωματερή​ σε μια από τις προνομιούχες γειτονιές της Αθήνας, το Χαλάνδρι. Μάλιστα η χωματερή βρισκόταν μόλις 50 μέτρα από τον σταθμό Μετρό Νομισματοκοπείο. Επρόκειτο για μια πραγματική υγειονομική βόμβα μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Τελικά ο Δήμος Χαλανδρίου​ την ξήλωσε την περασμένη Κυριακή, ενώ ο ιδιοκτήτης της συνελήφθη δικάζεται αύριο.

Τα γεγονότα

Την  περασμένη Κυριακή 23 Απριλίου συνεργείο του Δήμου Χαλανδρίου υπό τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο μαζί με κλιμάκιο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας  της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε έφοδο σε ακίνητο επί της Μεσογείων 355 – 50 μέτρα από το Μετρό Νομισματοκοπείο. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη αυτοψία των αντιδημάρχων κκ  Έλενας Χριστούλη και Κώστα Γερολυμάτου μετά από καταγγελίες περίοικων για αφόρητη δυσοσμία, καθώς και για στρατιές… ευτραφών αρουραίων.

Αυτό που αντίκρισε το κλιμάκιο Δήμου-Αστυνομίας ξεπέρασε και την πλέον νοσηρή φαντασία. Πίσω από τη  μάντρα ύψους 6 μέτρων λειτουργούσε ανεξέλεγκτη παράνομη χωματερή στην οποία εναποτίθεντο μπάζα και ληγμένα τρόφιμα. Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί παραβίαζε κατάφωρα τους κανόνες δημόσιας υγιεινής, πόσο μάλλον που η χωματερή λειτουργούσε μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Τελικά μετά από μήνυση που υπέβαλε ο Δήμος Χαλανδρίου, ο σαρανταεφτάχρονος ιδιοκτήτης της χωματερής συνελήφθη από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της ΕΛΑΣ και δικάζεται αύριο. Μετά την έφοδο, ο ιδιοκτήτης υποχρεώθηκε να αδειάσει τη χωματερή, ενώ ο Δήμος εκτελεί πρόγραμμα μυοκτονίας στην ευρύτερη περιοχή.

Επί 17 χρόνια

Η επιχείρηση που έδρευσε στη Μεσογείων 355 είχε άδεια για συλλογή και μεταφορά ογκωδών αντικειμένων (κοντέινερ με μπάζα). Σε καμιά περίπτωση η άδεια δεν προέβλεπε την αποθήκευση του οποιουδήποτε αντικειμένου –πολύ περισσότερο ληγμένων τροφίμων. Η άδεια είχε εκδοθεί το 2000, δηλαδή απ’ ό,τι φαίνεται η παράνομη χωματερή λειτουργούσε επί δεκαεπτά συναπτά έτη. 

 

Το ερώτημα βέβαια είναι τι ακριβώς έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι αρμόδιες υπηρεσίες  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας που είναι επιφορτισμένες με την αδειοδότηση και τον έλεγχο αυτών των επιχειρήσεων. Πώς είναι δυνατόν να λειτουργεί παράνομη χωματερή μέσα σε κατοικημένη περιοχή; Ένα δεύτερο ερώτημα είναι πού ακριβώς μετέφερε τα σκουπίδια ο ιδιοκτήτης. Διότι είναι έντονη η φημολογία ότι η παράνομη χωματερή του Χαλανδρίου δεν είναι η μοναδική στην Αττική

Πηγή: newpost.gr