News Ticker

Επικαιροποιήθηκαν οι μελέτες για το νέο δημαρχείο στο Χαλάνδρι!

Ιστορική για το Χαλάνδρι ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 με κεντρικό θέμα την επικαιροποίηση των μελετών για το νέο δημαρχείο της πόλης.

Το θέμα, που εισήχθη με τίτλο «Λήψη απόφασης για την ανάθεση της σύμβασης (ποσού 172.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ) για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο “Επικαιροποιήση μελετών νέου κτιρίου δημαρχείου Χαλανδρίου ΑΜ 3/2017 , ΚΑ 30.7411.06 (προεκτιμώμενης  αμοιβής 198.000, 623,40 πλέον ΦΠΑ” με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με το άρθρο 32.2.β.γγ.του νόμου 4412/16», ψηφίστηκε ομόφωνα από τους δημοτικούς συμβούλους.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, εισήγαγε το θέμα εξηγώντας την αναγκαιότητα  της επικαιροποίησης των μελετών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δόμησης και συντελεστών,  αλλά και την αναγκαιότητα της έναρξης της όλης διαδικασίας για ν’ αποκτήσει η πόλη το συντομότερο δυνατόν ιδιόκτητο δημαρχιακό μέγαρο.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παττακός, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος αφηγήθηκε την ιστορία της έναρξης της διαδικασίας και της τέλεσης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανέγερση δημαρχιακού μεγάρου, η οποία έγινε επί των ημερών της δημαρχίας του. Επίσης, παρευρέθηκαν ο γενικός διευθυντής του Δήμου, Χρήστος Μπαμπανιώτης, οι υπεύθυνες  για το έργο, διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας και τοπογράφος μηχανικός Κατερίνα Νότα, η αρχιτέκτονας μηχανικός Στέλλα Μεθυμάκη και η αρμόδια δικηγόρος Άννα Γαβαλά. Οι αρχηγοί των παρατάξεων της μειοψηφίας και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν τον λόγο εκφράζοντας τη σύμφωνη γνώμη τους, αλλά και τις παρατηρήσεις τους για την υφιστάμενη μελέτη.

Μέσα από αυτή την πολύ σημαντική απόφαση ανοίγει ο δρόμος για κάλυψη μιας μεγάλης ανάγκης της πόλης. Στο σημείο αυτό πρέπει ν’ αναφερθεί ότι επικεφαλής υπεύθυνη της ομάδας των μελετητών για την επικαιροποίηση είναι η αρχιτέκτονας Νίκη Ξάνθη, η οποία και είχε κερδίσει τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό το 1999. Η μελέτη θα παραδοθεί από τους μελετητές σε δύο μήνες, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει από την πλευρά της διοίκησης η προσπάθεια εξεύρεσης των απαραίτητων πόρων για το έργο.

Σύμφωνα με την νέα τροποποιημένη εκδοχή, το κτήριο που θα κτισθεί δεν θα έχει υπέρβαση συντελεστή δόμησης, και θα είναι μικρότερο κατά περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα, μιας και η παλαιά μελέτη προέβλεπε 4.000 τετραγωνικά μέτρα ανωδομής. Η αλλαγή αυτή κρίθηκε αναγκαία καθότι τα επιπλέον τετραγωνικά θα επιβάρυναν το κέντρο της πόλης.

Επιπλέον, θα περιλαμβάνει τρία υπόγεια πάρκινγκ, συνολικής χωρητικότητας περίπου 150 αυτοκινήτων, έναντι ενός πάρκινγκ που προέβλεπε η παλαιά μελέτη.

Τέλος σημαντική αλλαγή αποτελεί και  ο ανασχεδιασμός του αμφιθεάτρου, το οποίο μικραίνει και γίνεται λειτουργικότερο, καθότι οι ανάγκες αμφιθεατρικών χώρων συγκέντρωσης θα καλύπτονται πλήρως έπειτα και από την αγορά του κτηρίου Νόμπελ, που θα λειτουργεί ως πολιτιστικός χώρος.