News Ticker

Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από επιχειρήσεις των Βορείων Προαστίων

Ελεύθεροι επαγγελματίες, μεταξύ των οποίων, έμποροι, δικηγόροι και δημοσιογράφοι αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα Βόρεια Προάστια, «πιάστηκαν στην τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ, για φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων έως και εκατομμυρίων ευρώ το α’ εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με διασταύρωση στοιχείων και πληροφοριών, οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της ΑΑΔΕ εντόπισαν 16 «τρανταχτές» περιπτώσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες στέρησαν από το κράτος συνολικά έσοδα άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Οι παραβάσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα Βόρεια Προάστια αφορούν:

Ατομική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αμαρουσίου με αντικείμενο το εμπόριο ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκίνητων και το χονδρικό και λιανικό εμπόριο εξαρτημάτων κινητής τηλεφωνίας, δεν δήλωσε εισόδημα ύψους 2.899.081,96 €. Επιπλέον διαπιστώθηκε υποβολή ανακριβών δηλώσεων Φ.Π.Α. με διαφορά φόρου ύψους 1.253.060,27 €.

Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών το γενικό εμπόριο, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 810.907,30 €.

Φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση γαμήλιων και λοιπών εκδηλώσεων στην περιοχή των βορείων προαστίων, βρέθηκε κατόπιν ελέγχου προσαύξησης περιουσίας να μην έχει δηλώσει εισοδήματα ύψους 1.321.254,79€.