News Ticker

Ηράκλειο: Mειώνει τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων ο Δήμος

Συνέχεια στις μειώσεις της δημοτικής φορολογίας,για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μετά τις φορο-ελαφρύνσεις του 2018 και του 2019, η δημοτική αρχή του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου προχωράει σε νέες εκπτώσεις στους συντελεστές των δημοτικών φόρων μειώνοντας για το 2020 τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων κατά 5%. Με αυτή τη νέα μείωση, που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, το συνολικό «πακέτο» των εκπτώσεων διαμορφώνουν, όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου, αθροιστικά τις μεγαλύτερες ελαφρύνσεις φόρων που έχουν γίνει ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του Δήμου.  

Αναλυτικά,

  • Μειώσεις 2018: 10% στα δημοτικά τέλη, 7% στον ΦΗΧ, 50% των τελών που καταβάλλονται για τις υπόγειες αποθήκες των κατοικιών και 12% στα τέλη χρήσης των κοινόχρηστων χώρων και των πεζοδρομίων
  • Μειώσεις 2019: 10% τα δημοτικά τέλη για τα σπίτια και 6% για τα καταστήματα και τις επαγγελματικές χρήσεις.
  • Μειώσεις 2020: 5% στον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων.

Φυσικά διατηρούνται για ακόμα μια χρονιά οι ευρύτερες φορο-ελαφρύνσεις που ο Δήμος έχει υιοθετήσει για τη στήριξη στις οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

«Δίνουμε συνέχεια στην πολιτική των φορο-ελαφρύνσεων που, συνεπώς τα τελευταία τρία εκ του συνόλου των πέντε χρόνων της θητείας μας, υλοποιούμε στη δημοτική φορολογία αντιλαμβανόμενοι το χρέος απέναντι στους συμπολίτες μας: να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, χωρίς να επιβαρύνουμε τα νοικοκυριά της πόλης», τόνισε στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.