News Ticker

Κηφισιά: Ανανέωσε τη θητεία του ο Γιώργος Θωμάκος

Ο Γιώργος Θωμάκος είναι ο μεγάλος νικητής του β΄ γύρου των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Κηφισιάς καθώς εκλέχθηκε και πάλι δήμαρχος. Μάλιστα ο Γιώργος Θωμάκος αποδείχθηκε «μετρ» στις ανατροπές καθώς όπως το 2014 έτσι και φέτος κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές, αν και στον πρώτο γύρο ήταν πίσω και μάλιστα με σημαντική διαφορά.

Οι δημότες της Κηφισιάς με την ψήφο τους ανανέωσαν την εντολή τους στον Γιώργο Θωμάκο, κρίνοντας θετική την πρώτη πενταετία της διοίκησής του. Από την άλλη μεριά ο Νίκος Χιωτάκης, αν και στον δεύτερο γύρο είχε την ανοιχτή στήριξη του Βασίλη Βάρσου, του Γιώργου Παπαδόπουλου και του Γιώργου Τσούλου για δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν κατάφερε να κερδίσει.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 100% ο Γιώργος Θωμάκος συγκεντρώνει 51,89% ενώ ο Νίκος Χιωτάκης 48,11%.

Ο Γιώργος Θωμάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Σας Ευχαριστώ πολύ για την τόσο τιμητική επανεκλογή μου, ως Δημάρχου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας κι Εκάλης. Μετά το σύντομο και δικαιολογημένο πανηγυρισμό, σας διαβεβαιώνω ότι το μήνυμα της κάλπης στον Δήμο μας, μου είναι αντιληπτό: Μου επιτρέψατε να ολοκληρώσω μαζί με συνεργασίες περισσοτέρων Δημοτικών Παρατάξεων, ό,τι ξεκινήσαμε με την εμπιστοσύνη σας, πριν πέντε χρόνια. Πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά και πάντα υπηρετώντας το στόχο του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ, ΕΝΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ.
Ευχαριστώ τις Εφορευτικές Επιτροπές, την Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό του Δήμου Κηφισιάς για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών στον Δήμο μας.
Καταλαβαίνω ότι ο Δήμος διχάστηκε τις τελευταίες ημέρες. Παραβλέπω πλέον τις αθέμιτες πρακτικές και την υπονόμευση που υπέστη ο Δήμος κι εγώ προσωπικά. Ποτέ δεν τα προέταξα. Δεν χρειάζεται άλλωστε, αφού η «πλατεία βουίζει».
Ο τόπος μας, οι τρεις πόλεις μας, περιστοιχίζονται από τόση φυσική ομορφιά, που μας προσφέρει έμπνευση και κίνητρα, ώστε να ξεπερνάμε τα δευτερεύοντα.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι όποιος από τους δύο διεκδικητές και αν εκλεγόταν, θα απείχε πολύ από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής των εκλογών και τον αριθμό ρεκόρ των υποψηφίων Δημάρχων (14), οι σαράντα-μια (41) έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου μας κατακερματίζονται, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι επτά συνδυασμοί λαμβάνουν έκαστος από μια (1) έδρα.
Την προηγούμενη εβδομάδα στις απαραίτητες συναντήσεις μου, με τους επικεφαλής, δεν ζήτησα τόσο τη στήριξη για την Β΄ Κυριακή όσο τη συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη Διοίκηση του Δήμου ώστε να «προχωρήσουν» οι πόλεις μας. Ίσως προσέξατε ότι κανένας Συνδυασμός δεν εξέδωσε Ανακοίνωση υπέρ μου. Δεν χρειαζόταν άλλωστε αφού στις ημέρες μας οι πολίτες δεν ποδηγετούνται.
Αποτελεί απαίτηση της τοπικής κοινωνίας η σύνθεση και η ευχέρεια στη λήψη αποφάσεων, χωρίς κωλυσιεργίες, τερτίπια και εμμονές.
Συνεπώς η βαρύτητα της γνώμης και της ψήφου κάθε Δημοτικού Συμβούλου πολλαπλασιάζεται. Επιδιώκω την ισότιμη συνεργασία με Δημοτικές Παρατάξεις και Δημοτικούς Συμβούλους, ώστε να μην ματαιωθεί ή καθυστερήσει οτιδήποτε αφορά στο κοινό καλό. Καθένας θα αναλαμβάνει την μεγάλη ευθύνη που του αναλογεί και θα δίνει δημόσιο λόγο για τη στάση του.
Είμαι Αισιόδοξος και με νέες δυνάμεις!
Σας εύχομαι: Καλή Επιτυχία στους μαθητές μας και στους υποψήφιους των εξετάσεων.
Καλό Καλοκαίρι όπου ο Δήμος μας θα αγρυπνεί με περιπολίες και πυροπροστασία και
Καλές Εθνικές Εκλογές όπου κι εκεί πρέπει να προσέλθουμε μαζικά.