News Ticker

Kρούσμα κορωνοϊού στο 3ο Δημοτικό Χαλανδρίου-Κλείνουν τμήματα

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, γεγονός που οδήγησε σε αναστολή λειτουργίας των τμημάτων Β2, Γ2 και δύο τάξεων του ολοήμερου προγράμματος, έως τις 16 Οκτωβρίου.  Αμέσως μετά την ενημέρωσή της και με βάση τις οδηγίες που έλαβε, η διεύθυνση της μονάδας, στις 7 Οκτωβρίου, απομάκρυνε αρχικά τα παιδιά της τρίτης τάξης του πρωινού προγράμματος και όσα παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα, ενώ ακολούθησε απολύμανση όλου του σχολείου από συνεργείο του Δήμου. Επίσης, επειδή η δασκάλα του Β2 Τμήματος κρίνεται από το πρωτόκολλο ως  στενή επαφή και μπαίνει σε καραντίνα, ενώ οι μαθητές της συγκεκριμένης τάξης δεν θα μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο έως και τις 16/10/2020.

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση προβλέπεται στις παραπάνω περιπτώσεις αλλά και για μαθητές του Γ1 Τμήματος που συμμετείχαν στο ολοήμερο πρόγραμμα, καθώς τίθενται στον παραπάνω κατ’ οίκον περιορισμό.  Παράλληλα, η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του ολοημέρου σχολείου και η δασκάλα μουσικής κρίνονται επίσης με βάση το πρωτόκολλο στενές επαφές, μπαίνοντας σε καραντίνα. Ως αποτέλεσμα  αυτών, οι διδακτικές ώρες του προγράμματος μειώνονται  έως τις 16/10 και το ολοήμερο θα λειτουργήσει μόνο για τις τάξεις Α, Β, Δ, Ε και έως τις 15.00.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση του σχολείου:

«Σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωναϊού Covid-19 σε παιδί του σχολείου μας. Η Διεύθυνση ενημερώθηκε από οικογένεια ότι το παιδί τους βρέθηκε θετικό στον κορωναϊό μετά από διαγνωστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε.

Αμέσως, η Διεύθυνση και η Υπεύθυνη Covid-19 του Σχολείου, προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες από το σχετικό πρωτόκολλο ενέργειες, ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες αρχές (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Πολιτική Προστασία, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βόρειου Τομέα Αθηνών), προκειμένου να αποσταλούν εκ μέρους του σχολείου τα ακριβή δεδομένα για το κρούσμα, αλλά και να ληφθούν οι απαραίτητες οδηγίες για τη λειτουργία του.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Γ2 Τμήματος για 14 ημέρες, από τις 3/10/2020 έως και τις 16/10/2020.  Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, αλλά και τις προφορικές οδηγίες και διευκρινίσεις που δόθηκαν τόσο από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βόρειου Τομέα Αθηνών, όσο και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, οι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος θεωρούνται στενές επαφές του κρουσμάτος και θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους (καραντίνα) μέχρι και τις 16/10/2020, χωρίς να επιτρέπεται η συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός οικίας.

Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για τους γονείς και τα άλλα μέλη της οικογένειας, οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητές τους. Τα παραπάνω ισχύουν και για τους μαθητές του Γ1 Τμήματος που συγχρωτίζονται με τους μαθητές του Γ2 στο πρόγραμμα του ολοημέρου, καθώς και για ελάχιστους μεμονωμένους μαθητές άλλων τμημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, με δεδομένες τις συνθήκες και τις καταστάσεις, καλό είναι η κάθε οικογένεια να απευθύνεται στον οικογενειακό γιατρό και τον παιδίατρο, προκειμένου να υπάρχει παρακολούθηση της υγείας, να ζητούνται συμβουλές και εξασφαλίζεται η επιστημονική γνώμη για τις περαιτέρω κινήσεις μας. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ενημερώνεται η Διεύθυνση του Σχολείου για τις αξιοσημείωτες μεταβολές στην εξέλιξη της υγείας των μαθητριών και μαθητών που βρίσκονται σε καραντίνα.

Για το διάστημα κατά το οποίο το Γ2 Τμήμα δεν θα λειτουργεί, οι παραδόσεις των μαθημάτων θα καλυφθούν με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, που θα ξεκινήσει η δασκάλα του τμήματος κ. Κουρή Καλλιόπη μετά από ενημέρωσή σας. Αν υπάρχουν δυσκολίες ή προβλήματα στη σύνδεσή σας, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Φάλκου Χαρά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου mail@3dim-chalandr.att.sch.gr.

Αναλόγως, σε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προχωρά από αύριο και το Β2 Τμήμα καθώς η δασκάλα του κρίνεται από το πρωτόκολλο στενή επαφή και τίθεται επίσης στον παραπάνω κατ’ οίκον περιορισμό. Ευνόητο είναι ότι οι μαθητές του Β2 Τμήματος δεν θα μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο μέχρι και τις 16/10/2020, θα παρακολουθούν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και δεν τίθενται σε κανέναν άλλο περιορισμό, συνεχίζοντας κανονικά όλες τις άλλες δραστηριότητές τους.

Σε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση προχωρούν και όσοι μαθητές του Γ1 Τμήματος τίθενται στον παραπάνω κατ’ οίκον περιορισμό. Την τηλεκπαίδευσή τους αναλαμβάνει η κ. Ζαρογιάννη Μαρία σε συνεργασία με την δασκάλα του τμήματος κ. Μεσκινετζή Κυριακή. Η υπεύθυνη δασκάλα του ολοημέρου σχολείου κ. Ζαρογιάννη Μαρία και η δασκάλα μουσικής κ. Ντεμίρη Ευαγγελία κρίνονται επίσης με βάση το πρωτόκολλο στενές επαφές και τίθενται επίσης στον παραπάνω κατ’ οίκον περιορισμό. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, οι διδακτικές ώρες του ολοημέρου μειώνονται σημαντικά και για το λόγο αυτό μέχρι τις 16/10/2020 το ολοήμερο θα λειτουργήσει μόνο με 4 τμήματα, μόνο για τις τάξεις Α, Β, Δ και Ε και μόνο μέχρι τις 15.00.

Αγαπητοί γονείς, λειτουργώντας με ψυχραιμία, κινούμενοι στο πλαίσιο των οδηγιών των αρμόδιων φορέων και στηριζόμενοι στη συνεργασία σχολείου και οικογενειών θα συνεργαστούμε, για να αντιμετωπίσουμε κι αυτή τη δύσκολη συγκυρία, προσπαθώντας να διαφυλάξουμε την υγεία και να μην διαταράξουμε την πορεία μόρφωσης των παιδιών μας».