News Ticker

Χαλάνδρι: Λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της-Μεγάλη η λεία των κακοποιών

Αντιμέτωπη με δύο θρασύτατους κακοποιούς βρέθηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Χαλάνδρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η 82χρονη επέστρεφε στο σπίτι της σε πολυκατοικία επί της οδού Επτανήσου όταν στην είσοδο του ασανσέρ είδε ένα άνδρα ηλικίας 30 ετών ο οποίος της είπε ότι είναι συντηρητής του ασανσέρ και ότι πρέπει να μπει στην οικία της, να της δείξει στον ηλεκτρολογικό πίνακα τι ασφάλειες πρέπει να κατεβάσει, για να μπορέσει να κάνει την συντήρηση. Εκείνη πείστηκε και εισήλθανε μαζί στην οικία της.


Μετά από λίγα λεπτά, χτύπησε το κουδούνι της και εισήλθε στην οικία της, άλλος ένας ακόμα δράστης, άνδρας, ηλικίας 25 ετών περίπου και της συστήθηκε ως συνάδελφος του πρώτου κακοποιού. Αφού της έλεγαν διάφορα πράγματα για το ρεύμα, της είπαν ότι πρέπει να βγάλει κάποιες πρίζες γιατί αυτοί απαγορεύεται να ακουμπήσουν. Επίσης της είπαν να βάλει πάνω στο κρεβάτι της, ότι χρήματα έχει και ότι χρυσαφικά και κοσμήματα γιατί μπορεί να προκληθεί έκρηξη. Εκείνη πείστηκε και άφησε πάνω στο κρεβάτι της, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, έναν μαύρο χαρτοφύλακα στον οποίο είχε εντός πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικάς αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, όπως ανέφερε το θύμα στην αστυνομία. Αφού η ηλικιωμένη τα άφησε εκεί πάνω, της είπαν να κλείσει το δωμάτιο και να το ανοίξει αργότερα μετά την συντήρηση. Οι κακοποιοί που κινήθηκαν μέσα στην οικία της, λίγο
μετά έφυγαν και εκείνη άνοιξε την πόρτα και συνειδητοποίησε ότι είχαν αφαιρέσει όλα τα μετρητά και τα κοσμήματα. Η γυναίκα κατέβηκε κάτω να τους βρει αλλά οι κακοποιοί είχαν διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου με τους αστυνομικούς να αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να οδηγηθούν στον εντοπισμό των κακοποιών.