News Ticker

Μαρούσι: Aποχωρήσεις από τον συνδυασμό Νικολαράκου λόγω συνεργασίας με Αμπατζόγλου

Με κοινή επιστολή οι Μανώλης Κάββαλος, Μάριος Μαραγκάκης, Κώστας Νταλούκας και Ελένη Τσουκλείδου ανακοινώνουν ότι  διαχωρίζουν τη θέση τους από τον συνδυασμό «Πάθος και Λύσεις για το Μαρούσι» και τον επικεφαλής Γιάννη Νικολαράκο.

Αναλυτικά:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ κ.κ.:

(αλφαβητικά)

Κάββαλου Μανώλη

Μαραγκάκη Μάριου Νικόλαου

Νταλούκα Κωνσταντίνου

Τσουκλείδου Ελένης

 

Μαρούσι 4/6/2019

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, στηρίξαμε (από την δική του ο καθένας από εμάς θέση) τον συνδυασμό «Πάθος και Λύσεις για το Μαρούσι», με επικεφαλής τον Γιάννη Νικολαράκο.

Αυτό το πράξαμε από  πεποίθηση και ιδεολογία για την ύπαρξη μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ παρουσίας και φωνής στο δημοτικό συμβούλιο.Θελήσαμε να μείνουμε μακριά από κόμματα, μικροσυμφέροντα και καθοδηγήσεις, πιστεύοντας στη ΑΝΑΝΕΩΣΗ του δημοτικού συμβουλίου με νέα πρόσωπα και ιδέες, απέναντι στο παρωχημένο και πάντα με γνώμονα το καλό και το συμφέρον της πόλης μας.

Σημειώνουμε ότι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ  του συνδυασμού ήταν και η ιδεολογική ταυτότητα που συμφωνήσαμε με τον επικεφαλής και τους άλλους συνυποψήφιους και τα μέλη της ομάδος του συνδυασμού, να υπηρετήσουμε. Αυτήν στηρίξαμε και  γι ´ αυτήν ο κόσμος μας έδωσε την ψήφο του.

Αμέσως μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών  (την Tρίτη 28-5-19),  με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε, ότι ο επικεφαλής της παράταξης δεν λειτούργησε σύμφωνα με τις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣκαι ΑΛΛΟΙΩΣΕ τον χαρακτήρα της ιδεολογικής ταυτότητας του συνδυασμού.

Έκανε δημόσια πολιτική ανακοίνωση συμπόρευσης με τον συνδυασμό <<Μαρούσι Νέα Εποχή>>. Για τούτο ουδέποτε μας κάλεσε ως δημοτική ομάδα, για να ζητήσει την γνώμη και την άποψή μας, όπως απαρέγκλιτα έκανε καθόλη την προεκλογική περίοδο για κάθε απόφαση που αφορούσε τον συνδυασμό, για μια τόσο σημαντική απόφαση μιας δημόσιας πολιτικής ανακοίνωσης. Ποτέ δεν μάθαμε τι συζητήθηκε και ποια ήταν τα σημεία «σύγκλισης απόψεων και θέσεων» των δυο συνδυασμών, τα οποία συμφωνήθηκαν προς υλοποίηση.

Το σημαντικότερο όμως για εμάς πολιτικό ζήτημα, σύμφωνα με το οποίο θεωρούμε ότι αλλοιώθηκε η ιδεολογική μας ταυτότητα, ήταν ότι στην ανακοίνωση που ο ίδιος εν αγνοία μας έβγαλε, δεν τονίστηκε και δεν θίχτηκε πουθενά το δικαίωμα διατήρησης της ανεξαρτησίας του συνδυασμού μας, όπως καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο υποστηρίξαμε προς κάθε κατεύθυνση, και της ανεξάρτητης φωνής και παρουσίας της παράταξής μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Κατόπιν τούτου, με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να διαχωρίσουμε την θέση μας από τον συνδυασμό «Πάθος και Λύσεις για το Μαρούσι».

Το πράττουμε με λύπη και αφού πρώτα εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο, καλώντας τον κ Γιάννη Νικολαράκο(σε προσωπική συνάντηση που είχαμε μαζί του τέσσερις ημέρες πριν την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση για εκλογή δημάρχου), να προβεί ως όφειλε, τιμώντας εμάς και αυτούς που μας ψήφισαν,σε διευκρινιστική δήλωση περί της διατήρησης-διαφύλαξης  της εν λόγω ανεξαρτησίας του συνδυασμού μας. Η διευκρινιστική αυτή δήλωση ουδέποτε έγινε.

Διευκρινίζουμε,προς αποφυγήν παρερμηνειών, ότι ο πολιτικός χώρος που ανήκουμε ήταν και παραμένει  ο ευρύτερος νεοφιλελεύθερος δημοκρατικός χώρος.

Σε κάθε περίπτωση,η πρόθεση και το ζητούμενο για εμάς ανέκαθεν ήταν – και σταθερά παραμένει – αποκλειστικά και μόνο η προσφορά στην πόλη, ανιδιοτελώς και χωρίς ανταλλάγματα ή προσδοκία αξιωμάτων. Για όσους μας γνωρίζουν, αυτό είναι κάτι που από πολλά χρόνια το έχουμε αποδείξει και έχουμε κριθεί από τον κόσμο, μέσα από την δουλειά μας, την παρουσία μας στην πόλη, την συμμετοχή μας στα κοινά και σε όποιες θέσεις ευθύνης μας ανατέθηκαν (χωρίς ποτέ να τις ζητήσουμε ή να τις επιδιώξουμε).

Για εμάς, αλλά και για κάθε πολιτικά σκεπτόμενο άτομο, μόνο εάν ένας συνδυασμός διατηρήσει την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ του, μπορεί να ασκήσεικαθαρή εποικοδομητική κριτική και αντιπολίτευση στην νέα Διοίκηση του Δήμου.

Δηλώνουμε, ότι εμείς θα μείνουμε σταθεροί στα όσα προεκλογικά και δημόσια υποστηρίξαμε, περί ανεξαρτησίας της φωνής μας και μόνο για το καλό και τα συμφέροντα της πόλης.

Για να προλάβουμε τους «καλοθελητές» διευκρινίζουμε, ότι η παρούσα επιστολή δεν έχει να κάνει με την μη εκλογή μας (σε αυτούς εξ ημών που ήμασταν υποψήφιοι), ούτε ήταν προτεραιότητα για μας η εκλογή μας. Προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η προσφορά και το συμφέρον της πόλης μας.

Τέλος συγχαίρουμε τους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν, καθώς και τον νέο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θ. Αμπατζόγλου και ευχόμαστε σε όλους δύναμη και επιτυχία στο έργο τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που πιστέψατε σε μας και μας εμπιστευτήκατε.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ως ενεργοί πολίτες θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς και να παρεμβαίνουμε στα δρώμενα του Μαρουσιού μας.Θα είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές κάθε θετικής για την πόλη απόφασης και πράξης, ενώ θα στεκόμαστε απέναντι σε οτιδήποτε αρνητικό για την πόλη.