News Ticker

Νέα πάρκο αναψυχής με παιδότοπο στον Δ. Κηφισιάς

Με μια λιτή γιορτή, ο Δήμος Κηφισιάς και ο Γιώργος Θωμάκος εγκαινίασαν, την Πέμπτη 8 Ιουνίου, το πάρκο αναψυχής του Γράμμου-Φοίνικα.

Στον νέο χώρο αναψυχής του Δήμου, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα πολίτες όλων των ηλικιών, προκειμένου να τον γνωρίσουν από κοντά αλλά και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση των εγκαινίων του.

Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του Δήμου «Ανδρέας Κατεβαίνης» πλημμύριζαν με μελωδίες τον ολοκαίνουργο χώρο δημιουργώντας ένα ευχάριστο και εορταστικό κλίμα.

Η εκδήλωση άρχισε με την ευλογία της Εκκλησίας από τον εφημέριο του ΙΝ Αγίου Λουκά π. Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη.

Γ. Θωμάκος: «Ένας τόπος κοινωνικής συνοχής, συνάντησης και συναναστροφής»

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος καλωσόρισε τους πολίτες στον όμορφο αυτό χώρο ανάπλασης και αξιοποίησης, ο οποίος καταλαμβάνει τρία οικοδομικά τετράγωνα και περιλαμβάνει πάρκο, παιδική χαρά και πεζόδρομους.

«Πρόκειται για μια εκδήλωση – γνήσιο αντάμωμα σε έναν τόπο κοινωνικής συνοχής, συνάντησης και συναναστροφής των πολιτών», σημείωσε ο Γ. Θωμάκος και πρόσθεσε πως «την πρότυπη δομή, τόπο πρασίνου και ξεκούρασης, τόπο που τα παιδιά μας παίζουν με ασφάλεια, θα τη γνωρίσουν και θα την αγκαλιάσουν και άλλοι συμπολίτες μας, το επόμενο διάστημα».

Ο δήμαρχος μίλησε για την περιοχή των Αδαμών και τον Γράμμο Φοίνικα, τις οποίες χαρακτήρισε «πρότυπες περιοχές στον Δήμο Κηφισιάς, με εξαιρετική ρυμοτομία αλλά και πολύ καλή θέση καθώς περιβάλλονται και στεφανώνονται από τον ζωογόνο πνεύμονα του Κηφισού».

Αναφέρθηκε επίσης, σε μια σειρά έργων που έχουν γίνει στις περιοχές, όπως:
– Αποχετευτικός αγωγός, με τον οποίο έχουν συνδεθεί νοικοκυριά σε Αδάμες και Γράμμο – Φοίνικα
– Διάνοιξη οδών
– Δημιουργία 10ου Νηπιαγωγείου
– Παιδική χαρά της οδού Γράμμου
– Ασφαλτοστρώσεις
– Ανακαίνιση του γηπέδου της οδού Ποταμού

Υπενθύμισε παράλληλα τα έργα που ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες στην πλατεία των Αδαμών ενώ επανέλαβε τις διεκδικήσεις του Δήμου από την Πολιτεία.

Για το έργο στο πάρκο, ο δήμαρχος ευχαρίστησε: το Πράσινο Ταμείο, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τους μελετητές, τον αντιδήμαρχο Σταύρο Ζαπάντη, τον προηγούμενο αντιδήμαρχο Αλέξιο Μακρή και τον Σύλλογο «Ο Κηφισσός». Για την οργάνωση της εκδήλωσης τη δημοτική σύμβουλο – υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ζέτη Κασιμάτη και την ομάδα της.

Σ. Ζαπάντης: «Επετεύχθη η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής»

Χαιρετισμό απηύθυνε κατά την εκδήλωση, ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Τεχνικής Υπηρεσίας, Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αειφορίας Σταύρος Ζαπάντης, ο οποίος αναφέρθηκε στα λόγια του αρχαίου φιλόσοφου Επίκουρου θέλοντας να επισημάνει την φυσική ομορφιά της περιοχής. «Ο αρχαίος φιλόσοφος Επίκουρος είχε πει: «Δώσε στους φίλους μου, μια σκιά στις όχθες του ποταμού και ένα ποτήρι κρασί κι είμαι πιο πλούσιος από τον Δία! Ίσως ο Επίκουρος να είχε αυτήν την υπέροχη περιοχή στο μυαλό του, που είναι στις όχθες του Κηφισού ποταμού!»

Παρουσίασε λεπτομέρειες του έργου ανάπλασης – αξιοποίησης τμήματος της περιοχής Γράμμου – Φοίνικα, περιοχής -όπως είπε- «πρόσφατα ενταχθείσας στο σχέδιο πόλης, αμιγούς κατοικίας με χαμηλά κτήρια και έντονο το στοιχείο της γειτονιάς» τονίζοντας πως «με το έργο επετεύχθη η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και η δημιουργία ενός ζωντανού και ασφαλούς πυρήνα αστικού ιστού». Ευχαρίστησε τους άξιους μηχανικούς που ασχολήθηκαν με το έργο οι οποίοι «κατέθεσαν τις γνώσεις, τη φαντασία και το μεράκι τους», αναφέροντας τον μελετητή κ. Ζαφειρούλη, τη διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γιαννιτσοπούλου, τον προϊστάμενο κατασκευών κ. Τζώρζο και τους επιβλέποντες μηχανικούς κ.κ. Γάσπαρη, Βραχνό και Σιδέρη, καθώς και τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών.

Επίσης μίλησε η Άρτεμις Βιδάλη μηχανολόγος μηχανικός, Msc στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτηρίων, στέλεχος τμήματος Αστικού Περιβάλλοντος εκπροσωπώντας το Πράσινο Ταμείο, με τη συγχρηματοδότηση του οποίου κατασκευάστηκε το πάρκο.

«Το Πράσινο Ταμείο, χρηματοδοτεί έργα και παρεμβάσεις προς όφελος του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος. Επιλέξιμα έργα είναι αυτά που στοχεύουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων και στην απόδοση ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου στους πολίτες. Ο Δήμος Κηφισιάς κατέθεσε τέτοια πρόταση, επιλέχθηκε και σήμερα διαθέτει έναν ολοκαίνουριο ανοιχτό χώρο πρασίνου και αναψυχής, ο οποίος συγχρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο».

Αμέσως μετά έγινε το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας ενώ μπαλόνια πέταξαν στον κηφισιώτικο ουρανό. Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η κηποτέχνης Μαρίνα Τσιντικίδου.

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από το Κουαρτέτο String ART και την Depy Sakellariou & Melodies Project.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, η πρόεδρος του Δ.Σ. Λίλα Παπαδημητρίου, η γγ δρ Ρόζυ Χαριτοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Ε. Αυλήτης, Ν. Βλάχου, Α. Κουρέπης, Μ. Καυγαλάκης, Ν. Κόκκαλης, Γ. Σκορδίλης, Ε. Κουρμαδιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Καραλή (πρόεδρος ΔΕΠ), Γ. Παπαδόπουλος (πρόεδρος Ανθοκομικής), Α. Παπάζογλου (πρόεδρος ΔΕΠΙΣ) και Κ. Ασυλλογιστάκης, ο πρόεδρος και ο γγ του Συλλόγου «Ο Κηφισσός» Θ. Αποστόλου και Κ. Μιχαλίτσης, μέλη φορέων του Δήμου και Συλλόγων και πολίτες.

Εγκαινιάζεται η πλατεία Κώστα Στεφανή
Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια της πλατείας Κώστα Ν. Στεφανή, στην περιοχή Καστρί Νέας Ερυθραίας, απευθύνει ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 18:00 (Λ. Ακρίτα, Γρ. Παπαφλέσσα και Κονίτσης).

«Η παρουσία σας αποδίδει φόρο τιμής στον ιατρό – πανεπιστημιακό δάσκαλο – ακαδημαϊκό και πρόεδρο της Παγκοσμίου Ψυχιατρικής Εταιρείας “Κώστα Ν. Στεφανή”», σημειώνεται στην πρόσκληση.