News Ticker

Παρόντα και στα Βόρεια Προάστια τα αποφρακτικά προβλήματα

Οι βόρειες συνοικίες της Αττικής όπως τα Βριλήσσια, τα Μελίσσια. η Κηφισιά και η πεεύκη αποτελούσαν μέχρι πρίν λίγες δεκαετίες έναν αγαπημένο προορισμό στη φύση για τον κατά πολύ μικρότερο αριθμητικά πλυθυσμό της τότε πρωτεύουσας που διέμενε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του στο κλασσικό κέντρο. Οι εξορμήσεις αυτές που βασικά γινόντουσαν το Σαββατοκύριακο για τους κλασσικούς ”Αθηναίους” στις όμορφες και αραιοκατοικημένες αυτές περιοχές, έχουν περάσει πλέον οριστικά στην ιστορία και υπάρχουν μόνο στη μνήμη αυτών που ζήσανε αυτές τις καταστάσεις.

Η ανύπαρκτη τότε σχεδόν δόμηση υπό την πίεση της βεβιασμένης αντιπαροχής έδωσε την θέση της σε οικοδομικά τετράγωνα πολυκατοικιών και πολυεπίπεδων μοκοκατοικιών που δεν έχουν καμμιά σχέση με το παρελθόν. Η αλματώδης οικοδομική ανάπτυξη όμως έφερε μεταξύ των άλλων προβλημάτων και μπελάδες στη συντήρηση αυτών των οικοδομών που ήδη γερνάνε, μιάς και άρχισαν να χτίζονται από τη δεκαετία του ’70.

Έτσι η συντήρηση του αποχετευτικού και υδροδοτικού δικτύου τόσο οικοδομών όσο και δρόμων καθίσταται πλέον αναγκαία και κάτοικοι και καταστηματάρχες των περιοχών αυτών καλούνται να δώσουν συχνά λύσεις, μέσω των αποφρακτικών εταιρείων που δραστηριοποιούνται πλέον σε όλα τα Βόρεια Προάστια. Το διαδίκτυο, η έντυπη διαφήμιση και η προσωπική σύσταση αποτελούν τους συχνότερους τρόπους προσέγγισης των εταιρειών του αποφρακτικού κλάδου. Οι επαγγελματίες των αποφράξεων συνήθως δέχονται κλήσεις όλο το 24ωρο και ακολουθώντας της εξέλιξη της τεχνολογίας με άριστα εκπαιδευμένους τεχνικούς, βυτιοφόρα οχήματα, αντλίες αναρρόφησης, κάμερες εντοπισμού βλαβών και σύγχρονα υδοπιεστικά μηχανήματα καλούνται να δώσουν τις πλέον αξιόπιστες λύσεις υπεύθυνα και άμεσα, ανεξαρτήτως βαθμού δυσκολίας.

Συχνά εξαιτίας της ύπαρξης ρεμάτων, ορεινών όγκων και αυξημένων βροχοπτώσεων που παρατηρούνται σε αυτές τις συνοικίες αναλαμβάνουν και παραπλήσιες εργασίες, όπως κοπές πεσμένων δέντρων, αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους και αποκαταστάσεις επιμέρους κατεστραμένων τμημάτων δικτύων.

Επίσης αναλαμβάνονται μηνιαίες και ετήσιες συντηρήσεις πολυκατοικιών ώστε οι …μεταλλικές αρτηρίες των κτιρίων να παραμένουν απρόσβλητες έναντι του αποφρακτικού ιού εξασφαλίζοντας την αδιάλλειπτη λειτουργία τους.

Όσο για το κόστος των αποφράξεων, συχνά είναι διαπραγματεύσιμο και απόλυτα συνυφασμένο με την οικονομική κρίση, ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης ή ένοικος να έχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους υπηρεσίες, χωρίς φυσικά να γίνεται καμμιά έκπτωση στην ποιότητα των παρεχόμενων εργασιών.

Τέλος, καλό είναι για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων, κάποιος να έχει σταθερή συνεργασία με μιά αποφρακτική εταιρεία ώστε αφενός μέν να γνωρίζει από πρώτο χέρι την ποιότητα δουλειάς της αλλά και να εξασφαλίζει την άμεση επέμβαση αυτής σε περίπτωση ανάγκης. Αποφρακτικές δυσλειτουργίες εξαιτίας της αναπόδραστης φθοράς που δημιουργεί ο χρόνος στις σωληνώσεις, είτε λόγω ατυχών συμβάντων εμφανίζονται απότομα, χωρίς προειδοποίηση και αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο στην καθημερινότητα του παθόντος.

Πηγή αρθρογραφίας: apofraxeis4u