Πεντέλη: Ύστατο Χαίρε στον Γιάννη Κακουλίδη
Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Κακουλίδη είπαν χθες το μεσημέρι η οικογένεια του, φίλοι και συνεργάτες. Ο ποιητής, συγγραφέας και επικοινωνιολόγος κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Πεντέλης, ενώ η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ.
Ο Γιάννης Κακουλίδης, είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στο συκώτι και στον οισοφάγο στις αρχές Νοεμβρίου και άφησε την τελευταία του πνοή στα 69 του χρόνια, το περασμένο Σάββατο.
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και νομικά στο Παρίσι. Έγραψε ποίηση, θέατρο, πεζό, κινηματογραφικά σενάρια και στίχους για πάνω από πεντακόσια γνωστά ελληνικά τραγούδια. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά, ελληνικά και ξένα, μεταφρασμένα στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ουγγρικά, καθώς και σε ανθολογίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αμερική και την Ουγγαρία.
Συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με πολλά περιοδικά κι εφημερίδες. H παρουσία του στην πολιτική σκηνή ήταν επίσης έντονη. Διετέλεσε αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΑ, υποψήφιος ευρωβουλευτής της στη λίστα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 1984 και υποψήφιος Επικρατείας του Συνασπισμού στις εθνικές εκλογές του 1996.
Τιμήθηκε δύο φορές με το Α΄ βραβείο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (1965 και 1972). Υπήρξε μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Γαλλικής Εταιρείας Συγγραφέων, Συνθετών και Εκδοτών, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών-Στιχουργών Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων.
Ο Γιάννης Κακουλίδης είχε επιλεγεί από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, για να αναλάβει σύμβουλός του σε θέματα επικοινωνίας και υπεύθυνος Πολιτισμού του κόμματος.
Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης στενός φίλος του Γιάννη Κακουλίδη ανέφερε «πως με το παράδειγμά του έδειχνε σε όλους πως το περιτύλιγμα δεν έχει καμία αξία όταν το περιεχόμενο είναι σημαντικό. Πως η απλότητα, η ανθρωπιά και η ευγένεια δε βλάπτουν την αξία μιας προσωπικότητας. Πως η ποιότητα της άποψης δεν είναι αλληλένδετη με το θόρυβο που την εκφράζεις. Πως μπορείς να είσαι μεγάλος και παράλληλα αληθινός, τεκμηριώνοντας την αναλλοίωτη αρχή ότι οι προσωπικότητες αναδεικνύονται και δεν υποδεικνύονται.»
Leave a comment