News Ticker

Πεντέλη: Νέα στοιχεία για το συμβόλαιο θανάτου κατά δικηγόρου

Αξιες περαιτέρω διερεύνησης έκρινε ο 27ος τακτικός ανακριτής τις καταθέσεις των δύο φυλακισμένων Αλβανών κακοποιών που προ τριμήνου ομολόγησαν ότι είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν τον δικηγόρο Γ. Αντωνόπουλο κατ’ εντολήν του Αρ. Φλώρου, του ενός από τους βασικούς κατηγορουμένους στη δίκη για την υπόθεση Energa – Hellas Power, ο οποίος την Τρίτη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για υπεξαίρεση και «ξέπλυμα» χρήματος.

Μετά την απολογία του, στις 12/12, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, ο ανακριτής του είχε επιβάλει σκληρούς περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, εμφάνιση τρεις φορές στο Α.Τ. της περιοχής του και φυσικά απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. «Προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τις παραπάνω πράξεις», ανέφερε ο ανακριτής στη διάταξη επιβολής περιοριστικών όρων. Στο ίδιο έγγραφο επαναλάμβανε το νέο, συμπληρωματικό κατηγορητήριο εις βάρος του 38χρονου μηχανικού. Οτι δηλαδή, περί τα τέλη Οκτωβρίου 2014, στην Κηφισιά συνάντησε τους δύο Αλβανούς Αrber Bako και Olti Dulce και αντί αμοιβής 100.000 ευρώ τους ζήτησε να δολοφονήσουν τον 62χρονο δικηγόρο.

Σε δύο συμπληρωματικές απολογίες του, την 16η και 22α Νοεμβρίου, ο 34χρονος Αλβανός κρατούμενος Olti Dulce είχε ισχυριστεί ότι μαζί με τον επίσης Αλβανό κρατούμενο Arber Bako είχαν συναντήσει τον «εντολέα» τους σε πλατεία της Κηφισιάς, όπου τους είχε αναθέσει το συμβόλαιο θανάτου. «Ηταν καλοντυμένος και φορούσε κουστούμι. Θα μας έδινε 100.000 ευρώ για να φάμε τον δικηγόρο», είχε καταθέσει, ενώ είχε αναγνωρίσει στο πρόσωπο του 38χρονου Φλώρου το άτομο που είχε παραγγείλει τη δολοφονία Αντωνόπουλου. Η ένοπλη επίθεση εναντίον του νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατήγορου των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2013 στην Πεντέλη. Ο 62χρονος έβγαινε από την αυλόπορτα του σπιτιού του κρατώντας τσαντάκι με 30.000 ευρώ, όταν οι δύο άνδρες τον απείλησαν προτάσσοντας ο πρώτος ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ. Επειτα από διάλογο λίγων δευτερολέπτων, ο ένας είχε πυροβολήσει τον δικηγόρο στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και αφού «διέσχισε» το κεφάλι του βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου. Στο σημείο της επίθεσης η αστυνομία βρήκε ένα κάλυκα από σφαίρα διαμετρήματος 9 mm και 5 γόπες που στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ελήφθησαν αποτυπώματα από τη γύρω περιοχή.

Το διάστημα που ακολούθησε, η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε γενετικό αποτύπωμα του ήδη σεσημασμένου Olti Dulce σε σταθερό σημείο έξω από το σπίτι του Αντωνόπουλου. Συνελήφθη στα τέλη Αυγούστου στα σύνορα Σκοπίων – Βουλγαρίας. Πάντως, σε μακροσκελές υπόμνημα που είχε καταθέσει ενώπιον του ανακριτή ο 38χρονος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά την ανάμειξή του στην υπόθεση χαρακτηρίζοντας τις καταθέσεις των Αλβανών κατασκευασμένες και υποβολιμαίες.

Πηγή: Καθημερινή