News Ticker

Την Παρασκευή 10/9 η έκθεση «Η φωτογραφία στην Πλατεία» στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η έκθεση «Η φωτογραφία στην Πλατεία», που παρουσιάζει ο Δήμος Χαλανδρίου και η Διεύθυνση Πολιτισμού και Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου (παιδική χαρά).

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος συνολικά 27 ερασιτέχνες φωτογράφοι, συμμετέχοντες στα δύο καλλιτεχνικά εργαστήρια του Δήμου, «Φωτογραφία Δρόμου και Δημιουργία Φωτο-Ιστορίας» με εισηγητή τον Θανάση Σταυράκη και «Ο λόγος στην Εικόνα» (Α’ και Β’ κύκλος) με εισηγητή τον Μπάμπη Κουγεμήτρο.

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια παράγουν μια σειρά από έργα, πιστά στην παράδοση του ντοκουμέντου, που άλλοτε αφορούν τις αθέατες όψεις της πόλης, τα στιγμιότυπα της καθημερινότητας και των ανθρώπων που την κατοικούν, ενώ άλλοτε πάλι υιοθετούν μια πιο προσωπική ματιά, προτείνοντας κυρίως μία ερμηνεία του φυσικού, αστικού και περιαστικού τοπίου. Οι εικόνες αυτές, αναπαραστάσεις του δημόσιου χώρου και βίου, επιστρέφουν στην πόλη  και γίνονται κομμάτι της.

Η έκθεση είναι ανοιχτή και προσβάσιμη για το κοινό όλο το 24ωρο και θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

  • INFO «Φωτογραφία Δρόμου και Δημιουργία Φώτο-Ιστορίας» | Φωτογραφικό εργαστήριο.
  • Συντονιστής – Σταυράκης Θανάσης.

«Συνεχίζοντας για τέταρτη χρονιά από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάιο  του 2021, και για δεύτερη χρονιά μέσω βιντεοκλήσεων, η συμμετοχή παρέμεινε υψηλή και το ενδιαφέρον ζωηρό. Σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον περίπατο στους δρόμους της πόλης και την πρακτική εξάσκησης. Ελπίζω να γίνει τη νέα περίοδο. Οι συμμετέχοντες συνέχισαν και φέτος να βγαίνουν και να φωτογραφίζουν όσο το επέτρεπαν τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημία. Ετοίμασαν και παρουσιάζουν τις φωτογραφίες τους για άλλη μία χρονιά στην περίφραξη της παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία του Δήμου Χαλανδρίου. Η ικανοποίησή μου μεγάλη όταν από τη θεωρία και τις οδηγίες το αποτέλεσμα των συμμετεχόντων στο πρακτικό μέρος ήταν άψογο. Κλείνω με την ίδια περσινή τελευταία παράγραφο. Για ανθρώπους που η φωτογραφία είναι η αγαπημένη τους ενασχόληση μεταξύ σκληρής καθημερινότητας και επαγγελματικών υποχρεώσεων έγινε ένα είδος ψυχοθεραπείας για τους ίδιους. Τους ευχαριστώ», δήλωσε ο συντονιστής της εκδήλωσης Θανάσης Σταυράκης.

  • Συμμετέχοντες – Συμμετέχουσες

Θεοδωρακόπουλος ΔημήτρηςΚουλιανού ΓιώταΚουλουκύθας ΟδυσσέαςΚαλλιτσουνάκη ΜαρίαΚούνουπα ΕλεάνναΛιάκου ΑλίκηΜανωλοπούλου ΝίκηΠαπουτσάκης ΛευτέρηςΠάτσου Χρυσούλα Ρηγοπούλου ΚατερίναΤσίνας ΣπύροςΣκυλακάκη Βάσια.

  • Ο λόγος στην Εικόνα|Φωτογραφικό εργαστήριο
  • Συντονιστής –  Κουγεμήτρος Μπάμπης:

«Στο πλαίσιο του φωτογραφικού εργαστηρίου “Ο λόγος στην Εικόνα”, υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την Τέχνη της φωτογραφίας, μέσα από θεωρητικές προσεγγίσεις, βασικές γνώσεις τεχνικής, ιστορικές αναδρομές αλλά και παρουσιάσεις καταξιωμένων φωτογράφων. Ένεκα των ιδιαίτερων -λόγω πανδημίας- συνθηκών και περιορισμών, οι φωτογράφοι έστρεψαν το βλέμμα τους και τον φακό τους τόσο σε όψεις του οικείου και οικιακού χώρου και βίου, όσο και σε αστικά και περιαστικά περιβάλλοντα που συνήθως περνούν απαρατήρητα και σπάνια αναπαρίστανται. Μία ακόμη ιδιαιτερότητα της τρέχουσας χρονιάς ήταν ότι τα μαθήματα έγιναν αποκλειστικά διαδικτυακά μιας και η διάρκεια διεξαγωγής του σεμιναρίου συνέπεσε με το lockdown. Παράπλευρο όφελος της συγκυρίας αυτής υπήρξαν οι συμμετοχές και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό. Ένα μικρό και αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς των συμμετεχόντων φιλοξενείται στη φωτογραφική έκθεση της Πλατείας», δήλωσε σχετικά ο συντονιστής, Μπμάμπης Κουγεμήτρος.

  • Συμμετέχοντες – Συμμετέχουσες:

Αποστολόπουλος ΓιάννηςΒέργου ΚαλλιόπηΔιαμαντοπούλου ΑφροδίτηΕλευθερίου ΆρτεμιςΚαμπούρη ΌλγαΚάπα ΤόνιαΚαψαμπέλη ΣοφίαΚυπρούλη ΧαράΛυριτζή ΒίνιαΠαπαγιάννης ΓιάννηςΠαπαχρήστου ΑχιλλέαςΣουλιώτη ΣπυριδούλαΤζούρα ΒίκυΤσιγουρή Ελένη, Φωτοπούλου Μαριάννα.