News Ticker

Το “Ζηρίνειο” δίχασε την Κηφισιά – Σε κλίμα μεγάλης έντασης η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε κλίμα μεγάλης έντασης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουνίου. Το θέμα της απόφασης του Νομικού Προσώπου «Δημ. Βικέλας» να καταργήσει τη μία διαδρομή του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο «Ι. Ζηρίνης», προκειμένου να επεκταθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο, ώστε να επιτραπεί στην ΠΑΕ Κηφισιάς να το χρησιμοποιήσει ως έδρα της κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Super League 2, απασχόλησε για 5,5 ώρες το σώμα των δημοτικών συμβούλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι Αστυνομία βρισκόταν έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικοί Αστυνομικοί προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη εντός της αίθουσας.

Τελικά πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για να τεθεί το θέμα ως έκτακτο και κατόπιν ακολούθησε ψηφοφορία επί της πρότασης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκειμένου, να δοθεί εντολή στον Δήμαρχο να ζητήσει από το Νομικό Πρόσωπο «Δημ. Βικέλας» να ανακαλέσει την απόφασή του και από εκεί και πέρα να υπάρξει διαβούλευση για το τι θα γίνει με το γήπεδο ποδοσφαίρου. Πρόταση, η οποία εγκρίθηκε με 21 θετικές ψήφους.

Αθλητές και αθλήτριες του κλασικού αθλητισμού καταθέτουν τα βραβεία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Γ. Θωμάκος: Η απόφαση είναι ειλημμένη – Δεν θα εξορίσουμε το ποδόσφαιρο

Ο Δήμαρχος Γ. Θωμάκος ξεκαθάρισε ότι το Νομικό Πρόσωπο «Δημ. Βικέλας» είναι αυτόνομο και αυτοδιοικούμενο, οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να παρέμβει και να του επιβάλλει αλλαγή απόφασης. Από εκεί και πέρα, μίλησε για την αναγκαιότητα ισότιμης αντιμετώπισης όλων των αθλητικών σωματείων, λέγοντας ότι η ποδοσφαιρική ομάδα χρησιμοποιεί το δημοτικό στάδιο για περίπου έναν αιώνα και δεν πρόκειται να επιτρέψει την έξωσή της από τον δικό της χώρο.

Χάσμα μεταξύ κλασικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου

Συναισθηματικά φορτισμένες ήταν οι τοποθετήσεις επί του θέματος εκ μέρους του προέδρου του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς Ιωάννη Σιώμου και του αρχιπροπονητή της Ολυμπιάδας Κηφισιάς Γιώργου Αποστολά.

Ο πρώτος μίλησε για «εξαιρετικά θλιβερή μέρα» για τον κλασικό αθλητισμό της πόλης, προειδοποιώντας ότι ο περιορισμός των διαδρομών του στίβου θα προκαλέσει «αλυσιδωτά προβλήματα», ενώ τελικώς θα οδηγήσει σε «μαρασμό» τα συγκεκριμένα αγωνίσματα. Κατηγόρησε δε τη δημοτική αρχή ότι «εξορίζει» τον κλασικό αθλητισμό, πριν φτιάξει νέες αντίστοιχες υποδομές για τις ανάγκες του.

Ο κ. Αποστολάς τόνισε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αμέσως μετά τις διακοπές, τα σωματεία του ερασιτεχνικού αθλητισμού βρέθηκαν αντιμέτωπα με αλλαγές στο «Ζηρίνειο» που ευνοούσαν την ποδοσφαιρική ομάδα και δυσκόλευαν το έργο τους. Επίσης, σημείωσε ότι τα δημοτικά γυμναστήρια είναι για να στηρίζουν το σχολικό, μαζικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό και όχι για να εξυπηρετούν ανώνυμες εταιρείες.

Από την πλευρά της ΠΑΕ Κηφισιάς τον λόγο πήραν -εν μέσω πολλών διαμαρτυριών και διακοπών- ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Γαντζούλας και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χρήστος Πρίτσας.

Αμφότεροι υποστήριξαν ότι ακόμη και με μία διαδρομή στίβου λιγότερη ο κλασικός αθλητισμός μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στο «Ζηρίνειο», αλλά αν διατηρήσει και τις έξι διαδρομές αυτό σημαίνει ότι η ΠΑΕ Κηφισιάς θα πρέπει να φύγει από το στάδιό της. Επίσης, κατήγγειλαν το κλίμα «παραπληροφόρησης» από πλευράς των εκπροσώπων του κλασικού αθλητισμού τις προηγούμενες μέρες, με τον κ. Γαντζούλα να λέει χαρακτηριστικά ότι «η δημοτική αρχή δεν κάνει το χατίρι στην ΠΑΕ Κηφισιάς, αλλά στην ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης».

Πηγή: enypografa.gr