News Ticker

Τραυματίστηκε 17χρονη σε επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο – Δεν χτυπήθηκε από εμάς, λένε πηγές της ΕΛΑΣ

Νύχτα επεισοδίων με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μίας 17χρονης κοπέλας ήταν αυτή που προηγήθηκε σε δύο σημεία της Αττικής.

Ολα ξεκίνησαν στο Νέο Ηράκλειο όπου ήταν προγραμματισμένη μια αντιφασιστική συναυλία για την προάσπιση ενός χώρου που τελεί υπό κατάληψη.

Εκεί ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ με πέτρες λίγο πριν 20:30, οι οποίοι απάντησαν με χημικά και κρότου – λάμψης. Στο σημείο εμφανίστηκε και ομάδα ακροδεξιών που πέταγαν χαρτιά. 

Στα επεισόδια που ακολούθησαν τραυματίστηκε μια 17χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς στις 8.45 το βράδυ. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, έγινε άμεσα αξονική στην κοπέλα και διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα στο ινιακό οστό και αιματώματα στο κεφάλι. Η 17χρονη τραυματίστηκε βαριά στον αυχένα από πτώση ή χτύπημα, η ζωή της όμως είναι εκτός κινδύνου και έχει μεταφερθεί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. 

Οι συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε η κοπέλα διερευνώνται, ωστόσο πηγές της ΕΛΑΣ διασαφηνίζουν ότι η 17χρονη δεν χτυπήθηκε από αστυνομικό.

Λίγες ώρες μετά, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, άτομα νεαρής ηλικίας συγκεντρώθηκαν στα Εξάρχεια και γύρω στις 2 τα ξημερώματα ξεκίνησε συμπλοκή με άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας στην οδό Μεσολογγίου, η οποία επεκτάθηκε και στις οδούς Κωλέττη και Θεμιστοκλέους με τους νεαρούς να πετούν μολότοφ και πέτρες και τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

Μετά από περίπου μια ώρα τα πνεύματα στην περιοχή ηρέμησαν.

Πηγή: protothema.gr