News Ticker

Βριλήσσια: Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει την δημοτική αρχή

Σοβαρές καταγγελίες για την δημοτική αρχή πραγματοποιεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων. Οι εργαζόμενοι κάνουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, λόγο για μια “εργασιακή γαλέρα”. Αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα, δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα, ενώ καταγγέλουν την έλλειψη καθαριότητας και την έλλειψη ακόμα και τουαλέτας, σε ορισμένες υπηρεσίες. Παράλληλα καταγηρούν την διοίκηση για λογικές “διαίρει και βασίλευε”. Αιτία για αυτή την ανακοίνωση στάθηκε, όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι,  η απαγόρευση της Γενικής τους Συνέλευσης από την διοίκηση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων:

Kαταγγέλλουμε τη διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει εμπόδια στη δράση του συλλόγου μας, χρησιμοποιώντας κάθε φορά ευτελείς δικαιολογίες. Αποκορύφωμα αυτής της στάσης είναι η απαγόρευσης της Γενικής μας Συνέλευσης στις 9/3/2016. Ταυτόχρονα στέλνει τους ενταταλμένους της να απειλούν ότι όποιος συμμετέχει στις διαδικασίες του σωματείου θα είναι “παράνομος”.

Τί υποκρισία και τί ήθος από μια διοίκηση που τάχα κόπτεται για τα προβλήματα των εργαζομένων! Κ. Δήμαρχες από τέτοιες τακτικές εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε μπουχτίσει για τις έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές. Είναι παλιές. Έχουν χρησιμοποιηθεί και από “δεξιές και από “πρώτη φορά αριστερές” διοικήσεις.

Από πότε άραγε ένα σωματείο πρέπει να ζητάει την άδειά σας για να κάνει τη Γενική του Συνέλευση. Μέχρι σήμερα αυτό δεν γινόταν. Η επιλογή της ώρας έγινε για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να συμμετέχουν στις διαδικασίες αυτές, γιατί σχολάνε νωρίς. Επίσης, αμέσως μετά τη λήξη της συνέλευσης οι εργαζόμενοι γυρνάνε στις υπηρεσίες τους.

Αν θέλετε λοιπόν κάπου να ξεχωρίσετε λοιπόν, είναι σ’ αυτό:

Πληρώστε τα δεδουλευμένα των εργαζομένων

Εξασφαλίστε οχήματα ώστε οι εργαζόμενοι να πραγματοποιούν τα καθήκοντά τους με ασφαλεία και να μην χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα.

Φροντίστε να υπάρχουν καλές συνθήκες εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες όπως θέρμανση και καθαριότητα στους χώρους, αντί να κάνετε μεταθέσεις σκοπιμότητας.

Τοποθετήστε τουαλέτες, όπου εργάζονται οι συνάδελφοί μας

Πάψτε να χρησιμοποιείτε το “διαίρει και βασίλευε” για να διασπάτε τους εργαζομένους.

Συνάδελφοι σας καλούμε να αντισταθούμε όλοι μαζί στην προσπάθεια αποδυνάμωσης του σωματείου μας και ενωμένοι να αγωνιστούμε για τα προβλήματά μας, ώστε να έχουμε ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 9/3/2016, ώρα 8:30 πμ στο ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.

ΤΟ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.