News Ticker

358.000 ευρώ στο Ταμείο του Δήμου Βριλησσίων από 3 μεγάλες επιχειρήσεις!

Οικονομική ανάσα για τον Δήμο Βριλησσίων από την άμεση καταβολή ποσού 358.000 ευρώ από τρεις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. Τα ποσά αφορούν αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα, τα οποία οι εν λόγω μεγάλες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν δηλώσει.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης και συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου ο Δήμος Βριλησσίων έστειλε επιστολές στις μεγάλες επιχειρήσεις της πόλης μας, με την οποία τις καλούσε να δηλώσουν το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων που χρησιμοποιούν. Με εντατική δουλειά επί τέσσερις μήνες, τόσο του Τμήματος Εσόδων όσο και της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βριλησσίων απευφεύχθη η δικαστική προσφυγή των επιχειρήσεων, κάτι που θα στερούσε για αρκετά χρόνια τα έσοδα αυτά από το ταμείο του Δήμου Βριλησσίων.

Μάλιστα, με τις ίδιες διαδικασίες το επόμενο διάστημα αναμένεται ο Δήμος Βριλησσίων να εισπράξει άλλα 162.000 ευρώ από ακόμα δύο μεγάλες επιχειρήσεις. Συνολικά ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ μπαίνει στον Δήμο Βριλησσίων, ο οποίος είναι γνωστό πως βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, με χρέη άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ και σχεδόν ανύπαρκτη ρευστότητα.

Τ. Χρηστάκης: «Σημαντική συμβολή στην προσπάθειά μας για ανάταξη των Οικονομικών του Δήμου μας»

«Τα χρήματα αυτά, περίπου 510.000 ευρώ, συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια του Δημάρχου Γ. Πισιμίση, της διοίκησης του Δήμου μας και όλου του φιλότιμου προσωπικού, για την ανάταξη των Oικονομικών. Θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάκτηση της αξιοπιστίας, την φερεγγυότητα
και την συνέπεια απέναντι στους πιστωτές και τέλος θα δώσουν τη δυνατότητα για περισσότερο και αναγκαίο έργο που δικαίως απαιτούν οι συμπολίτες μας. Διότι όπως με ειλικρίνεια έχουμε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συμπολίτες μας, οι συνολικές οφειλές και υποχρεώσεις του Δήμου ξεπερνούν τα 7.000.000 ευρώ και τα απλήρωτα-ληξιπρόθεσμα τιμολόγια την 31/12/2023 ήταν 1.530.000 ευρώ, με ελάχιστη ρευστότητα
», ανέφερε στο Vrilissianews o Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Χρήστακης.