News Ticker

Αφρικανική σκόνη: Απόκοσμες εικόνες στα Βριλήσσια και την Αττική

Πέπλο αφρικανικής σκόνης σκέπασε τον Αττικό ουρανό. Το φαινόμενο που ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι εξαιρετικά χαμηλή και το κλίμα άκρως απαγορευτικό για τις ευπαθείς ομάδες.

Τόσο στα Βριλήσσια όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής, τα πάντα «βάφτηκαν» σε χρώμα… πορτοκαλί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης. Σε ορισμένες περιοχές αναμένονται και… λασποβροχές.

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη που πλήττεται από την αφρικανική σκόνη καθώς το φαινόμενο έφτασε και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων και την Τουρκία.

Ο καιρός για αύριο Τετάρτη

Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις νυχτερινές.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα προβλέπεται στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης που επηρεάζει τη χώρα μας βαθμιαία από το πρωί θα αρχίσει να μειώνεται. Επισημαίνεται όμως ότι αξιόλογη μείωση των συγκεντρώσεων προβλέπεται από το μεσημέρι και μετά οπότε και θα περιοριστεί στα ανατολικά.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.