News Ticker

Bριλησσός: Πεζοπορία και οινοθεραπεία στα Μεσόγεια

Την Κυριακή 13/10 o Βριλησσός διοργανώνει πεζοπορία στον αρχαίο δρόμο ο οποίος ένωνε το Θορικό της Λαυρεωτικής με την πύλη του Ολυμπιείου της Αθήνας. Ο δρόμος ήταν σε χρήση μέχρι το 1950, όπου οι παραγωγοί των γύρω περιοχών τον περπατούσαν για να πουλήσουν σύκα, ελιές, σταφύλια, στάχτη και άλλα προϊόντα στην Αθήνα.

Οι πεζοπόροι θα επισκεφτούν  τη Μονή Βηθλεέμ, το Κάστρο Χριστού (Ακρόπολη Σφηττού), το Πηγάδι Ντούκας, το Βωμό Ομβρίου Διός – Προφήτη Ηλία.

Σημείο συνάντησης στο αθλητικό κέντρο Σαν Σιρο στο Κορωπί , στις 8.15 το πρωί της Κυριακής.

https://maps.app.goo.gl/W5yYrqBPHzt6DPdz7

Εως το σημείο συνάντησης στο Κορωπί ολοι οι συμμετέχοντες θα φτάσουν με δικό τους μέσο μετακίνησης.

Από αυτό το σημείο θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο που θα αναχωρήσει 8.30 για να  μεταφέρει τους πεζοπόρους εως το γηπεδο Τερψιθεας Γλυφαδας απο οπου 9.30 ξεκινα η πεζοπορία.

Στο parking των  αυτοκινήτων στο Κορωπί  θα είναι το τέλος της πεζοπορίας .

Η πορεια ειναι στην αρχη ανηφορικη απο τα 150 μεχρι τα 300 υψομετρικα οπου θα γινει μικρη σταση και μετα παλι ανηφορικη μεχρι τα 480 οπου θα ξαναγινει  μικρη σταση για ανασες.Το μονοπατι  ειναι καθαρο και δεν παρουσιαζει τεχνικη δυσκολια. Μεχρι εκει θα χρειαστει μιαμιση ωρα. Απο το σημειο αυτο και για την επομενη μια ωρα κινουμαστε σε 400 με 500 υψομετρικα και περναμε την τρυπια σπηλια,το βαραθρο σταυρου, σφηττια οδο και καταληγουμε στον προφητη Ηλια οπου θα κανουμε μεγαλη σταση με ξεναγηση-ενημερωση

διπλα μας στα ερειπια του Ναου Ομβριου Διος. Την επομενη μιση ωρα κατεβαινουμε με κλίση από τα 500 στα 180 υψομετρικα και φθανουμε στο σημειο που εχουμε αφησει τα αυτοκινητα.

Η συνολικη απόσταση ειναι 8 χιλιομετρα και μαζί με την ξεναγηση θα χρειαστουν γυρω στις 3.30 με 4 ωρες .

Μετα το τέλος της πεζοπορίας με τα αυτοκινητα οι συμμετέχοντες θα μεταβούν σε οινοποιείο στην  Παιανια (γύρω στις 14.00) , όπου θα ακολουθησει ΟΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ με φαγητό.

Η επισκεψη θα περιλαμβανει γνωριμια με τους χωρους του οινοποιιου και τις διαδικασιες παραγωγης του κρασιου και γευστικες δοκιμες ποικιλιων κρασιου . Στο οινοποιιο θα υπάρχει δυνατότητα φαγητού και  προμήθειας σε κρασι ,μουστοκουλουρα,μουσταλευριες και διαφορα αλλα.Για την συμμετοχή ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ είναι η επικοινωνία με τους αρχηγούς για την σχετική δήλωση συμμετοχής.

Αρχηγοί της εξόρμησης είναι ο  Γιώργος Σούλτος και  Μανώλης Δάβαρης

Ο Μανώλης Δάβαρης κατάγεται από την Παιανία και είναι ο οινολόγος που εδώ και χρόνια φροντίζει το κρασί των «Αγρόσχολων» Βριλησσού.

περισσότερες πληροφορίες για την εξόρμηση του Βριλησσού δείτε στη σελίδα του συλλόγου http://www.vrilisos.gr/