News Ticker

Δήμος Βριλησσίων: Χρέη 7 εκ. ευρώ-Πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα 65.000 ευρώ

Το Δήμο Βριλησσίων με χρέη 7 εκατομμυρίων ευρώ και πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα περίπου 65.000 ευρώ παρέδωσε η προηγούμενη διοίκηση. Αυτό ανέφερε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης.

Την εικόνα για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Βριλησσίων περιέγραψε τόσο ο Δήμαχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Χρηστάκης. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η απολύτως ακριβής κατάσταση των οικονομικών του Δήμου Βριλησσίων, αφού από το 2018 δεν έχουν κατατεθεί ισολογισμοί.

Η νέα διοίκηση ανακοίνωσε πως προχωρά σε μείωση δαπανών, εξορθολογισμό, ενώ γίνεται προσπάθεια αύξησης των εσόδων του Δήμου. Την ίδια ώρα, έχουν ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις, ενώ στόχος, όπως επισημάνθηκε, της νέας διοίκησης είναι να αντληθούν όλοι οι διαθέσιμοι χρηματοδοτικοί πόροι. «Πιστεύω πως εντός του 2024 θα υπάρξει ανάταξη των Οικονομικών μας λόγω του οικονομικού εξορθολογισμού και του νοικοκυρέματος  που επιχειρούμε σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε πως η πολιτική της προηγούμενης διοίκησης να προχωρά σε μειώσεις τελών, ενώ έβλεπε αυτήν την κατάτασταση στα οικονομικά του Δήμου ήταν εντελώς λανθασμένη. Παράλληλα, ο κ. Πισιμίσης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως στα οικονομικά του πρώην Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού ξεκινά διαχειριστικός έλεγχος από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς, όπως επισήμανε, υπήρξε μεγάλος αριθμός απευθείας αναθέσεων την 9ετία που προηγήθηκε.

Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Βαφειάδης δήλωσε πως η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους τους Δήμους όχι μόνο για τα Βριλήσσια και πως η διαχείριση της νέας διοίκησης θα δημιουργήσει θετικά ή αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα. «Τα δάνεια των 3,5 εκατομ. δεν είναι δικές μας οφειλές, έχουμε αποπληρώσει περισσότερα που προέρχονταν από προηγούμενες διοικήσεις», ανέφερε ο Κώστας Βαφειάδης.

Η Βούλα Αρσένη απευθυνόμενη στον Δήμαρχο ρώτησε εάν ο Δήμος θα μπει σε επιτήρηση, με τον Γιάννη Πισιμίση να απαντά πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Η επικεφαλής του συνδυασμού «Πορεία Ευθύνης» διαχώρισε την θέση της από την προηγούμενη διοίκηση, στην οποία ήταν αντιδήμαρχος επί σειρά ετών και τόνισε πως στον ΟΚΠΑ οι ισολογισμοί ήταν δημοσιευμένοι και πλεονασματικοί.

Ο Γιάννης Τσούτσιας κατηγόρησε τους άλλους συνδυασμούς για τις υποσχέσεις που έδιναν προεκλογικά, ενώ γνώριζαν, όπως είπε, την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου Βριλησσίων.

Από την πλευρά του ο Τάσος Χρηστάκης εξαπέλυσε επίθεση στην προηγούμενη διοίκηση για την οικονομική πολιτική της, που οδήγησε στη σημερινή εικόνα. Εξέφρασε όμως την πεποίθηση πως με μια εντελώς διαφορετική πολιτική εξορθολογισμού που θα ακολουθηθεί από εδώ και στο εξής ο Δήμος μας μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες.