News Ticker

Δράση: Συγκέντρωση υλικών για τους κατοίκους του Βουτά στην Εύβοια

Θέλουμε κι εμείς να συμβάλουμε. Όπως πολλοί άλλοι. Όσο είναι δυνατό. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτή είναι μια υποχρέωση που έχει η πολιτεία απέναντι στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Εύβοια και αλλού. Ξέρουμε, όμως, ακόμα καλύτερα, ότι η πολιτεία και αυτή τη φορά δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα και τα παρηγορητικά λόγια που ακούγονται από τα πλέον επίσημα χείλη.

Συνεννοηθήκαμε με τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Βουτά, ενός πρώην καταπράσινου χωριού της Ιστιαίας στη Βόρεια Εύβοια, να βοηθήσουμε να συγκεντρωθούν τα παρακάτω υλικά που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι: Νερά Τροφές: μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι λάδι, χυμοί ντομάτας και γενικά οποιαδήποτε στερεά τροφή μπορεί να συντηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είδη καθαρισμού: απορρυπαντικά, χαρτικά (χαρτοπετσέτες, χαρτιά κουζίνας), σφουγγάρια. Ζωοτροφές, κυρίως τροφές για σκύλους. Φάρμακα για αναπνευστικά προβλήματα, Φαρμακοσκευάσματα Oxyvet spray, Terramycin spray, Dexamethazone inj. Μάσκες Τύπου ΚΝ95 (FFP2), FFP3.

Προσοχή! Επειδή τα σπίτια του χωριού δεν έχουν καταστραφεί δεν υπάρχει ανάγκη για είδη ένδυσης, εξοπλισμό σπιτιού, σεντόνια κλπ. Οι προσφορές θα συγκεντρώνονται στα γραφεία της ΔΡΑΣΗΣ, Πάρνηθος 21, Βριλήσσια, τηλέφωνα 2111165797, 6955686361. Καθημερινά το πρωί 10:00 – 14:00 και το απόγευμα 18:30 – 20:30, ξεκινώντας από την Παρασκευή 20 Αυγούστου.

Η επιλογή του χωριού Βουτάς από τη ΔΡΑΣΗ, έγινε ως ελάχιστη κίνηση σεβασμού στην απόφαση των νέων του χωριού, οι οποίοι τηρώντας τις παραδόσεις, που σε αυτές τις περιπτώσεις θέλουν τους ικανούς για εργασία κατοίκους να υπερασπίζονται την κοινή τους περιουσία, αγνόησαν τις αντίθετες οδηγίες, παρέμειναν στο χώρο τους και έσωσαν οτιδήποτε σωζόταν. Τα υλικά θα παραδοθούν στους κατοίκους του χωριού από αντιπροσωπεία της ΔΡΑΣΗΣ.

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη