News Ticker

Ένας Βριλησσιώτης στον «θρόνο του Δία»

Στην κορυφή Στεφάνι του Ολύμπου βρέθηκε ο Βριλησσιώτης ορειβάτης Σπύρος Φουσέκης. Σύμφωνα με την μυθολόγια, εκεί βρισκόταν ο θρόνος του Δία. Πρόκειται για την τρίτη υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου με υψόμετρο 2909 μέτρα. Είναι όμως, η πλέον δύσκολη για τους ορειβάτες καθώς απαιτεί αρκετή αναρρίχηση και κυρίως θάρρος με πολλά δύσκολα περάσματα.

Είναι μια κορυφή που δεν προτιμούν οι περισσότεροι ορειβάτες του Ολύμπου. Πέρυσι ο Σπύρος είχε βρεθεί στον Μύτικα την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στην εφετινή εξόρμηση όμως ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγαλύτερος.

Η ομάδα αποτελούνταν από τρια άτομα με τον οδηγό τον Αντρέα Ξυλια.

Ο Σπύρος Φουσέκης ξεκίνησε την ορειβασία πριν από περίπου απο 3,5 χρόνια όταν αμτιμετώπισε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, οπότε μετά όπως λέει ο ίδιος χαμογελώντας, αποφάσισε να πάρει τα βουνά….

«Στόχος μου είναι να δείξω πως ό,τι και αν συμβεί στη ζωή μας πρέπει να συνεχίζουμε και να μην το βάζουμε κάτω ποτέ», δηλώνει ο Σπύρος.

Το 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ταξίδεψε στα Ιμαλάια μόνος και έφτασε μέχρι το Βase Camp του Έβερεστ στα 5134 μέτρα.

Επόμενος σταθμός του τον Δεκεμβριο του 2021 η Αφρική. Εκεί έφτασε στην κορυφη του Κιλιμάντζαρου στα 5969 μέτρα.

Πέρυσι βρέθηκε στην Αργεντινή στην υψηλότερη κορυφή του Δυτικού Ημισφαιρίου και την υψηλότερη κορυφή της Αμερικανικής Ηπείρου την Ακοκάνγκουα στα 6962 μέτρα.