News Ticker

Ένωση Γονέων Βριλησσίων: Σοβαρές καθυστερήσεις και εκκρεμότητες από την Δημοτική Αρχή

Με αυστηρή ανοικτή επιστολή απευθύνεται η Ένωση Γονέων Βριλησσίων στην Διοίκηση Μανιατογιάννη για τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και αφορούν τις σχολικές μονάδες του Δήμου Βριλησσίων και για την αδιαφορία που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Η επιστολή αυτή ακολουθεί τη διεξοδική καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών της σχολικής κοινότητας που πραγματοποίησε η Ένωση Γονέων, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται μετά από την συνάντηση της Ένωσης με τη Δημοτική Αρχή.

Στην επιστολή, εκτός των άλλων, η Ένωση Γονέων ασκεί κριτική και για τους χειρισμούς και την ολιγωρία που έχει επιδείξει η Διοίκηση για το θέμα της ανέγερσης του 3ου Λυκείου, καθώς ένα από τα κυριότερα προβλήματα της σχολικής κοινότητας στα Βριλήσσια είναι αυτό της υπεραριθμίας των μαθητών στις σχολικές μονάδες. Ειδικότερα τα δύο Λύκεια της πόλης πραγματικά δέχονται πολύ μεγαλύτερο όγκο μαθητών από αυτόν που μπορούν να καλύψουν αντιμετωπίζοντας έτσι σοβαρά προβλήματα με συνέπειες και στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Εδώ η ανοικτή επιστολή της Ένωσης Γονέων Βριλησσίων:

Ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Γονέων Βριλησσίων 

Βριλήσσια, 26/01/2023 

Προς τη Δημοτική Αρχή

ΘΕΜΑ: Σοβαρές καθυστερήσεις και εκκρεμότητες στην κάλυψη κενών υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών κτιρίων 

Κύριε Δήμαρχε, 

Κυρίες/οι Αντιδήμαρχοι,

Κύριοι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, 

Μαζί με τις πιο εγκάρδιες κι ειλικρινείς ευχές μας για το νέο έτος, με έμφαση στην προσωπική κι οικογενειακή υγεία, θα θέλαμε μέσα από αυτή την επιστολή να επισημάνουμε κάποια σοβαρά κατά την άποψή μας ζητήματα. Η Ένωση Γονέων Βριλησσίων, όπως κάθε Ένωση οφείλει άλλωστε, έχει σταθερά στον προσανατολισμό της σε κάθε σχολική χρονιά, σε συνεργασία με τους Συλλόγους-μέλη της και τις Διευθύνσεις των σχολείων, να καταγράφει όσο το δυνατόν επαρκέστερα τα κενά, τις ελλείψεις, τις κακοτεχνίες, τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Στόχος φυσικά, η εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά μας να διεξάγεται σε χώρους ασφαλείς και σύγχρονους. Αυτή ακριβώς είναι και η ευθύνη της Δημοτικής αρχής. 

Εδώ και 3 μήνες έχουμε ξεκινήσει εκ νέου αυτή τη διαδικασία, μια διαδικασία σύνθετη, ιδιαίτερα δε στις συνθήκες που ακολούθησαν μια σχεδόν 3χρονη καραντίνα. Έχουμε έρθει σε συχνή επικοινωνία με τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και με όσες Διευθύνσεις κατέστη εφικτό, έχουμε λάβει επιστολές, καταγραφές, φωτογραφίες, σε κάποιες δε περιπτώσεις έγιναν κι επιτόπιες αυτοψίες. 

Παρατηρούμε όμως το εξής: ενώ και στις μεταξύ μας επικοινωνίες, είτε με εκπροσώπους των Σχολικών Επιτροπών, είτε με αρμόδιους Αντιδημάρχους, είτε στις δικές σας επαφές με εκπροσώπους γονέων των σχολείων τα πιο πολλά από αυτά έχουν επισημανθεί αναλυτικά, έχουμε φτάσει στα μέσα της χρονιάς και οι εκκρεμότητες παραμένουν πολλές και σημαντικές. Γνωρίζουμε δε και μία τουλάχιστον περίπτωση Συλλόγου που σας έχει στείλει εδώ και πολλές εβδομάδες αναλυτική καταγραφή, δεσμευτήκατε, αν μη τι άλλο, εφόσον δεν είναι εφικτή η άμεση αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων, τουλάχιστον να τους δώσετε μια γραπτή απάντηση, πράγμα που ούτε αυτό έχει γίνει. 

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, κύριοι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, σας επισυνάπτουμε το σύνολο των εκκρεμοτήτων που έχουμε συλλέξει από τα σχολεία και τους οικείους Συλλόγους. Είναι ευνόητο πως ούτε όλα έχουν την ίδια βαρύτητα, ασφαλώς δε και σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να είναι ήδη σε φάση αποκατάστασης και αναπόφευκτα συμπεριλαμβάνονται. Είναι ανθρωπίνως αδύνατη, ασφαλώς, η καθημερινή επικαιροποίησή τους. Ζητούμε όμως επιτακτικά την άμεση ενασχόλησή σας με αυτά και σαν Δ.Σ. θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να συμβάλλουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζουμε να μην απαιτηθεί να επανέλθουμε πιο αποφασιστικά σε αυτά τα ζητήματα, τουλάχιστον για αυτή τη χρονιά. 

Κλείνοντας, σημειώνουμε και τη σημαντικότερη όλων των ελλείψεων, μια έλλειψη διαχρονική που ακουμπά και τις ευθύνες σε θητείες προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων και δεν είναι άλλη από την κατασκευή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ του 3ου Λυκείου Βριλησσίων. 

Με εκτίμηση, 

Το Δ.Σ. της Ένωσης ομόφωνα