News Ticker

Γ. Μάρκογλου: Ώρα μηδέν για το δάσος του Αγ. Θεoκλήτου

Γράφει ο Γ. Μάρκογλου εθελοντής πυροσβέστης-υπ. Δημ. Σύμβουλος «συνεργασία-Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια»

Tόσο στον Δήμο Πέντέλης όσο και στον Δήμο Χαλανδρίου υπάρχει επαρκές προσωπικό το οποίο με 24ωρες βάρδιες πραγματοποιεί φύλαξη για την πυροπροστασία. Στα Βριλήσσια έχουμε μείνει παντελώς ανοχύρωτοι.

Προσωπικό δεν υπάρχει και οι βάρδιες ακόμα και αυτών των ελάχιστων ανθρώπων τελειώνουν καθημερινά στις 7 το απόγευμα. Το πρόβλημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο τον Αύγουστο που οι εργαζόμενοι θα φύγουν με άδειες.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ένα υπερπολύτιμο όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, που έχει και δυνατότητες κατάσβεσης, βρίσκεται στο συνεργείο εδώ και δύο χρόνια.

Το πυροφυλάκιο δεν έχει μπει φέτος στη θέση του και ενώ η Διοίκηση το είχε διαφημίσει στο παρελθόν ως μεγάλη επιτυχία της.

Ώρα μηδέν για το δάσος Αγίου Θεοκλήτου. Επιτέλους, έστω και αυτήν την ύστατη ώρα, η Δημοτική Αρχή πρέπει να κινητοποιηθεί.

Το επόμενο διάστημα προβλέπεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο, ήδη αύριο η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, κατηγορία 5, τον υψηλότερο βαθμό κινδύνου πυρκαγιάς!