News Ticker

Γ. Πισιμίσης: Ο πράσινος χαρακτήρας των Βριλησσίων δεν μπορεί να ανατραπεί

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο των Βριλησσίων αποφάσισε να βάλει φρένο στην εφαρμογή των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού που σε κάποιες περιπτώσεις προβλέπουν παραχώρηση επιπλέον ύψους και δομήσιμης επιφάνειας για την ανέγερση οικοδομών.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πνοή» Γιάννης Πισιμίσης ανέφερε: «Οι διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, που προβλέπουν σε κάποιες περιπτώσεις παραχώρηση επιπλέον ύψους και δομήσιμης επιφάνειας για την ανέγερση οικοδομών, δε συνάδουν σε καμία περίπτωση με τα χαρακτηριστικά των Βριλησσίων.

Η φυσιογνωμία του οικιστικού μας ιστού και ο πράσινος χαρακτήρας της πόλης μας δεν επιτρέπεται να ανατραπούν. Ορθά έπραξε το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη χθεσινή ομόφωνη απόφασή του, να βάλει φρένο στην εφαρμογή των σχετικών διατάξεων στα Βριλήσσια και να δηλώσει την απόλυτη συμμόρφωση όλων με τα όρια που τίθενται από το Γενικό Πολεδομικό Σχέδιο.

Περιμένουμε, πλέον, τις άμεσες ενέργειες της Διοίκησης προς την υπηρεσία δόμησης Αγίας Παρασκευής στην οποία και υπαγόμαστε. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφορά την ταυτότητα που θέλουμε να έχει η πόλη μας τα επόμενα χρόνια.»