News Ticker

Γ. Πισιμίσης: «Στοίχημα η δημιουργία νέων υποδομών-Δήμος αποτελεσματικός και φιλικός για τους πολίτες»

Συνέντευξη στην τοπική εφημεριδά «Η Αγορά μας» του Εμπορικού Συλλόγου Βριλησσίων παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «συνεργασία-Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» Γιάννης Πισιμίσης. Ο κ. Πισιμίσης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου επισημαίνοντας πως στόχος του είναι καταστεί ο Δήμος πιο άμεσος, αποτελεσματικός και φιλικός προς τους πολίτες ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της δημιουργίας νέων υποδομών στην πόλη μας αλλά και τις ορθής συντήρησης και αναβάθμισης των ήδη υφιστάμενων.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σύντομα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο. Για ποιο λόγο να ψηφίσουν τον δικό σας συνδυασμό οι Βριλησσιώτες;

Οι συμπολίτες μας στις 8 Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν για την προοπτική που θέλουν να δώσουν στα Βριλήσσια την επόμενη πενταετία. Εμείς θέλουμε να δώσουμε μια πραγματικά ισχυρή και βιώσιμη προοπτική στην πόλη μας και να πραγματοποιήσουμε τις τομές που απαιτούνται ώστε ο Δήμος Βριλησσίων να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα. Τομές που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που λειτουργεί ο διοικητικός μηχανισμός ώστε  να γίνει πιο άμεσος, αποτελεσματικός και φιλικός προς τον δημότη, την παροχή υπηρεσιών σε κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα, το πράσινο, και η αστική κινητικότητα και βέβαια το μεγάλο ζήτημα της δημιουργίας υποδομών που λείπουν από την πόλη και την αξιοποίηση και αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων. Θέλουμε, πραγματικά, να εκφράσουμε το αίτημα για μια μεγάλη αλλαγή και αναβάθμιση της πόλης μας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι συνδημότες μας μπορούν να μας εμπιστευτούν. Αν μας δοθεί η δυνατότητα θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στις προηγούμενες εκλογές ο δήμος διοικήθηκε από μια παράταξη που στηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει μεγάλο ποσοστό στις εθνικές εκλογές. Μήπως ο κόσμος δεν επιλέγει δήμαρχο με κομματικά κριτήρια;

Στις δημοτικές εκλογές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο τα πρόσωπα, οι άνθρωποι που στελεχώνουν μια συλλογική προσπάθεια αλλά και η συνολική παρουσία του καθενός διαχρονικά στην πόλη. Είναι δεδομένο ότι πρόσωπα που έχουν αρνητικό πρόσημο στην κοινωνία, πέρα από την όποια πολιτική τους τοποθέτηση, δεν μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες μιας ευρείας κοινωνικής αποδοχής που απαιτείται στις δημοτικές εκλογές και ιδίως στο β’ γύρο των εκλογών όπου διαμορφώνονται τελείως διαφορετικοί συσχετισμοί. Οι πολίτες εκεί καλούνται να εκλέξουν μεταξύ δύο υποψηφίων και κάποιες φορές επικρατεί η λογική του «μη χείρον βέλτιστον».     

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που σκοπεύετε να κάνετε για να βελτιωθεί η κίνηση στην τοπική αγορά των Βριλησσίων;

Βασικός πυλώνας του δικού μας σχεδιασμού αποτελεί η ενίσχυση της τοπικής οικονομικής και εμπορικής ανάπτυξης. Στο πεδίο της αναβάθμισης του δημόσιου εμπορικού χώρου πρέπει να υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις με κυριότερη την αποκατάσταση της βαδισιμότητας και της προσβασιμότητας αλλά και την λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση των κοινόχρηστων χώρων όπως η πλατεία Αναλήψεως και η Πλατεία Ελευθερίας. Επιπλέον, απαιτείται περιβαλλοντική αναβάθμιση με φυτεύσεις πρασίνου (π.χ. διάζωμα Λ. Πεντέλης, Γράμμου κ.α). Σημαντικό είναι και το θέμα της στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της πόλης που μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο με την αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων κοντά στο εμπορικό κέντρο, όσο και με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων «έξυπνης» στάθμευσης (e – parking) στα πρότυπα άλλων Δήμων με πολύ καλά αποτελέσματα. Η διασύνδεση της τοπικής αγοράς και με ένα άρτιο δίκτυο Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι επίσης ένα μέτρο που σίγουρα θα δώσει ώθηση στην εμπορική κίνηση. 

Ποια είναι τα προσόντα ενός καλού δημάρχου; Πιστεύετε πως τα έχετε;

Ένας καλός δήμαρχος πρέπει να είναι ειλικρινής με τους συνδημότες του, να ακούει και να καταγράφει ο ίδιος διαρκώς προβλήματα και ανάγκες στην πόλη. Να έχει, δηλαδή, προσωπική εικόνα του τι συμβαίνει. Πρέπει να έχει ένα σχέδιο βασισμένο στις πραγματικές ανάγκες και ισχυρή βούληση τόσο για την επίλυση των προβλημάτων, όσο και για την παραγωγή δημιουργικού έργου. Οπωσδήποτε χρειάζεται εμπειρία, βαθιά γνώση και πολύ καλή ομάδα συνεργατών. Πάνω από όλα, όμως, ο καλός δήμαρχος είναι ο ηθικά συγκροτημένος δήμαρχος, αυτός που προτάσσει το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της πόλης του και όχι το προσωπικό του συμφέρον. Στο ερώτημα αν εγώ διαθέτω αυτά τα χαρακτηριστικά, αυτό πρέπει να το κρίνουν οι συμπολίτες μου βάσει και της δικής μου αυτοδιοικητικής παρουσίας όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη.

Πολλοί λένε πως εσείς θα είστε ο επόμενος δήμαρχος Βριλησσίων, από την άλλη πότε και τίποτα δεν είναι  δεδομένο. Τι σκέφτεστε να πράξετε αν τελικά δεν πετύχετε τον στόχο σας και τελικά χάσετε τις εκλογές;

Το στοίχημα για εμένα προσωπικά δεν είναι μόνο να είμαι ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης μας, αλλά να είμαι πραγματικά ένας επιτυχημένος Δήμαρχος. Να είμαι δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας, να παράξουμε ένα δημιουργικό έργο στην πόλη μας την επόμενη πενταετία και να πάμε τα Βριλήσσια πολλά βήματα μπροστά. Με σχέδιο, με ισχυρή βούληση, με ειλικρίνεια, κατανόηση και σεβασμό στις ανάγκες των συνδημοτών μας. Η εξουσία και η ανάληψη των καθηκόντων της Διοίκησης δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα μέσο υλοποίησης του σχεδίου σου για την πόλη, είναι η ανάληψη της μεγάλης ευθύνης να δώσεις μια ισχυρή αλλά και βιώσιμη προοπτική για τις επόμενες γενιές, για το παρόν και το μέλλον των Βριλησσίων. Αυτός είναι ο στόχος μας. Οι συμπολίτες μας θα κρίνουν, θα συγκρίνουν και τελικά θα δώσουν την όποια εντολή που θα είναι απολύτως σεβαστή.