News Ticker

Γιάννης Πισιμίσης στον Real: Να γίνουν τα Βριλήσσια σημείο αναφοράς για όλους τους Δήμους

Ο Δήμος Βριλησσίων είναι ουραγός όλα αυτά τα χρόνια στην αξιοποίηση και απορρόφηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και πόρων.

Γράφει ο Γιάννης Πισιμίσης, υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων

Οι συμπολίτες μας πολλές φορές αναρωτιούνται γιατί δεν έγινε κανένα σοβαρό έργο υποδομής όλα αυτά τα χρόνια. Πως να γίνει όμως, όταν είσαι ουραγός σε αυτόν τον τόσο κρίσιμο τομέα;

Αυτό που απαιτείται είναι ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Η νέα πενταετία θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δήμων ειδικότερα. Είναι πολύ κρίμα στα Βριλήσσια να συνεχίσουμε να μένουμε πίσω την ώρα που άλλοι Δήμοι προχωρούν μπροστά με μεγάλες ταχύτητες.

Το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 αποτελεί μια βασική πηγή χρηματοδότησης συνολικών πόρων 26,1 δις. ευρώ για τους Δήμους με 22 προγράμματα που καλύπτουν όλους τους θεματικούς τομείς (Περιβάλλον, Υποδομές, Οικονομία, Κοινωνία). Υπάρχει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σημαντικούς πόρους χρηματοδότησης για «Έξυπνες Πόλεις» και «Αστικές Αναπλάσεις». Το Πράσινο Ταμείο και φυσικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η ανάγκη ορθολογικότερης αξιοποίησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) του Δήμου Βριλησσίων, καθώς και η ουσιαστική ανταπόδοση στην κοινωνία των εσόδων από τα Δημοτικά Τέλη.

Εμείς έχουμε σχεδιάσει τη δημιουργία ειδικής δομής εντός του Δήμου για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και την απορρόφηση των χρηματοδοτικών πόρων. Να μην χάνουμε καμία προθεσμία, να προχωρούμε γρήγορα στη σύνταξη και κατάθεση των απαραίτητων μελετών με τη σωστή και αποτελεσματική συνεργασία των υπηρεσιών μας. Με διαφάνεια παντού, εξορθολογισμό των δαπανών, θεσμοθέτηση Δημόσιου Απολογισμού και Κοινωνικής Λογοδοσίας.

Τα Βριλήσσια την επόμενη πενταετία μπορούν να γίνουν πρωτοπόρος Δήμος στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και την απόδοση ουσιαστικού έργου στην τοπική μας κοινωνία. Ενός έργου που θα ανασυγκροτήσει συνολικά τη λειτουργία της πόλης μας, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και θα δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές που τόσο πολύ λείπουν.

Τα Βριλήσσια μπορούν να γίνουν σημείο αναφοράς για όλους τους Δήμους της χώρας μας. Πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να το πετύχουμε.,

Πηγή: Real.gr