News Ticker

Η Δράση για την αντιδρόμηση της Οδού Κρήτης

Μεγάλη συζήτηση γίνεται ήδη στα τοπικά κοινωνικά μέσα δικτύωσης για το ζήτημα της αντιδρόμησης των Οδών Κρήτης και Ηπείρου. Οι περίοικοι αντιδρούν και ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών ώστε το θέμα να συζητηθεί εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο, επειδή θεωρούν ότι η παρέμβαση «έχει προκαλέσει μόνο προβλήματα και ταλαιπωρία».

(Ακύρωση της Αντιδρόμησης των Οδών Κρήτης και Ηπείρου στα Βριλήσσια)

Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση, εάν δηλαδή θα συνεχιστεί η ίδια εικόνα ή η κυκλοφορία θα «ισορροπήσει», όπως πιστεύει η δημοτική αρχή, ωστόσο είχαμε προβλέψει πριν πολλά χρόνια αυτές τις συνέπειες, όταν οι διοικούντες και αρκετοί άλλοι «εκσυγχρονιστές» μιλούσαν για θεαματικά αποτελέσματα στην αποτροπή της «διαμπερούς» κυκλοφορίας. Μάλιστα, το σχέδιο βασίζεται σε στοιχεία της προηγούμενης δεκαετίας και χρειάζεται επικαιροποίηση σύμφωνα με τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα του προαστίου. Αλλά αυτό είναι το ένα ζήτημα. Το άλλο, είναι η εντύπωση που δημιουργείται στην τοπική κοινή γνώμη από διαδικαστικούς χειρισμούς της διοίκησης, σε ό,τι αφορά την αποδοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από το δημοτικό συμβούλιο. Έτσι, λόγω της κατάχρησης του μέτρου της λήψης αποφάσεων «δια περιφοράς», δηλαδή μέσω τηλεφώνου, προκύπτουν ασάφειες και παρεξηγήσεις.

Εν προκειμένω, από το πρακτικό της συνεδρίασης που ενέκρινε την πρόταση της δημοτικής αρχής, φαίνεται ότι αυτή γνώρισε μεγάλη αποδοχή στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς υπερψηφίστηκε από 28 δημοτικούς συμβούλους (επί 33ων) και καταψηφίστηκε μόνον από έναν (μια)! Αλλά η αλήθεια είναι ότι η «ψηφοφορία» έγινε τηλεφωνικά και η ΔΡΑΣΗ δεν μετείχε, διότι προηγουμένως είχαμε αποστείλει προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου επιστολή μη αποδοχής της διαδικασίας! Δηλαδή, όχι μόνον δεν συμφωνήσαμε με τη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά δεν συμφωνήσαμε και με τη διαδικασία λήψης της! Γι’ αυτό και δεν μετείχαμε στη «δια περιφοράς» συνεδρίαση.

Πράγμα, που σωστά, προκύπτει και από το πρακτικό, όπου οι τρείς δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΡΑΣΗΣ (και ο κ. Β. Βήττος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»), εμφανίζονται ως απόντες. Σε κάθε περίπτωση, η θέση της ΔΡΑΣΗΣ για το συγκεκριμένο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας είναι αρνητική και δεν έχει αλλάξει. Είναι διατυπωμένη εδώ και χρόνια και έχει εξηγηθεί επαρκώς και σε κάθε ευκαιρία. * Θα υποστηρίξουμε το αίτημα των κατοίκων να ξαναγίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα, οι αντιδράσεις φαίνεται να έχουν ανησυχήσει τους «πολιτευτές», κάποιοι εξ αυτών άρχισαν τα «δεν ήμουν, δεν άκουσα».

Σε κάθε περίπτωση και επειδή πολλά έχουμε ακούσει για τη στάση μας απέναντι στο ΣΒΑΚ, όταν οι διοικήσεις το διαφήμιζαν και το υιοθετούσαν, (κάποιες το μετέτρεψαν και σε προεκλογικό πρόγραμμα), δεν νοείται «να τα ακούμε» και για την εφαρμογή του!

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη