News Ticker

Κ. Ιωαννίδης για covid -19: “Δεν είναι μύθος – Είναι εδώ και είναι επικίνδυνος”

Ο π. Δήμαρχος Βριλησσίων, Κώστας Ιωαννίδης, βγήκε νικητής στη μάχη με τον κορωνοϊό, έπειτα από 15 ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο “Σωτηρία” και μοιράζεται μαζί μας την προσωπική του εμπειρία με τη νόσο.

Γράφει ο Κώστας Ιωαννίδης:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

Μετά την 15ήμερη νοσηλεία μου λόγω κορωνοϊού, στην 7η Κλινική του Νοσοκομείου “Σωτηρία”, ήρθαν κάποιες σκέψεις, έτσι σαναπολογισμός:

Όπως οι περισσότεροι, έτσι κι εγώ πίστευα ότι δεν θα με«επισκεπτόταν» αφού τηρούσα σχολαστικά όλα τα μέτρα, αλλάσκεπτόμουν ότι ακόμα κι αν αυτό συνέβαινε, θα το περνούσα σαν μιαγρίπη, αφού, δόξα τω Θεώ, δεν είχα άλλα νοσήματα.

Έτσι όταν στις 24 Μαρτίου το τεστ βγήκε θετικό, όπως και της συζύγου μου, διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και παράλληλα την καθημερινή επαφή μας με τον γιατρό μας και βεβαίως με την εξαιρετική λοιμωξιολόγο κα Μίνα Γκάγκα.

Η σύζυγός μου φάνηκε από την αρχή ότι θα είχε καλλίτερη πορεία και σε αυτό την βοήθησε ότι προ 10ημέρου είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ΑSTRA ZENEKA. Έτσι και έγινε.

Εγώ, παρότι δεν είχα έντονα τα γνωστά συμπτώματα του ιού και ιδίως την φοβερή δύσπνοια, μόνο κάποιο πυρετό και λίγο βήχα, παρακολουθούσα με το οξύμετρο το οξυγόνο μου να βρίσκεται σχετικά χαμηλά, ενώ της Μαρίας ήταν σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα. Έτσι επειδή μετά από λίγες ημέρες και με φαρμακευτική θεραπεία, η κατάστασή μου δεν βελτιωνόταν, πήγαμε και οι δύο, στα εξωτερικά ιατρεία του «Σωτηρία» για εξετάσεις. Ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι με κάποια φαρμακευτική θεραπεία, θα μας έστελναν πίσω στο σπίτι, αφού εξακολουθούσε να με ακολουθεί ο μύθος των μηδενικών υποκείμενων νοσημάτων. Κι όμως, μετά τις εξετάσεις και των δύο μας και ιδίως την αξονική των πνευμόνων στο υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο(δωρεά κάποιου ιδιώτη, «από τα καλά του κορωνοϊού», όπως μου είπε και η ειδική νοσηλεύτρια) με κατάπληξη άκουσα : «η κυρία φεύγει,εσείς θα εισαχθείτε, γιατί και το οξυγόνο σας είναι χαμηλό και υπάρχουν εκτεταμένα ευρήματα στους πνεύμονές σας».

Και πάλι σκέφτηκα ότι θα καθίσω 4-5 μέρες και θα βγω. Όταν όμως το είπα στην κα Γκάγκα και τους γιατρούς, που δύο φορές την ημέρα μας επισκέπτονταν στο θάλαμο (ήμασταν 3 στον θάλαμο), τους είδα σκεπτικούς.Και πράγματι. Χρειάστηκαν 15 ημέρες νοσηλείας με έντονη οξυγονοθεραπεία και θεραπεία με άλλα φάρμακα, για να μπορέσουν οι πνεύμονες να επανέλθουν από τη ζημιά που μέσα σε λίγες ημέρες τους είχε κάνει ο ιός.

Όλες αυτές τις ημέρες μιλώντας με τους γιατρούς, ζούσα την καθημερινή αγωνία της πάλης τους με τον ιό. Κάποιοι από αυτούς είχαν νοσήσει, άλλοι μου έλεγαν ότι ο ιός σε άλλους ασθενείς προσβάλλει την καρδιά, τους νεφρούς ακόμα και τον εγκέφαλο. Όλοι τους όμως έδειχναν εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία,γνώση της περίπτωσης του κάθε ασθενή χωριστά και παράλληλα ανυπόκριτη ανθρωπιά, φροντίδα και ενδιαφέρον.

Συνηθίζουμε να κατηγορούμε το Δημόσιο για πολλά κακώς κείμενα και αρκετές φορές όχι άδικα. Εκείνο πάντως που εγώ έχω να πω είναι ότι εκείνες τις ημέρες έζησα σ’ ένα απόλυτα οργανωμένο νοσηλευτικό περιβάλλον με προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό που σου ενέπνεε απόλυτη εμπιστοσύνη για την κατάσταση που βρίσκεσαι και για το επόμενο βήμα της θεραπείας, ενώ η οργάνωση του προσωπικού από τις καθαρίστριες μέχρι τις νοσηλεύτριες, ήταν άψογη. Μπράβο τους!

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να συγχαρώ κι ευχαριστήσω την Δ/ντρια της 7ης Κλινικής κα Μίνα Γκάγκα που έχει την ευθύνη για την επιστημονική και οργανωτική λειτουργία της Κλινικής και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τον επαγγελματισμό, την προθυμία και ιδίως την εξαιρετική ευγένεια προς όλους τους ασθενείς.

Τέλος θα ήθελα να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου και να τους καλέσω να κλείσουν τα αυτιά και τα μάτια τους σ’ όλα τα ανεύθυνα και γελοία δημοσιεύματα και φήμες για το δήθεν ανύπαρκτο ή ακίνδυνο του ιού καθώς και για το δήθεν αχρείαστο ή και επικίνδυνο των εμβολίων.

Ο ιός υπάρχει και είναι απρόβλεπτος και επικίνδυνος. Και τα εμβόλια, πού έχουν σώσει την ζωή και την υγεία δισεκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι σήμερα, είναι τα μόνα μας όπλα μέχρι στιγμής.