News Ticker

Kαταγγελία για παράνομη χωματερή στα όρια Βριλησσίων-Χαλανδρίου (photos)

Μια χωματερή με υπολείμματα ασφάλτου έχει δημιουργηθεί σε οικόπεδο που φέρεται να ανήκει στον Δήμο Χαλανδρίου, όπως καταγγέλλουν στο Vrilissianews κάτοικοι της περιοχής.

Οι κάτοικοι έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες και προς την Ελληνική Αστυνομία μέχρι σήμερα όμως δεν φαίνεται οι αρμόδιοι να έχουν ασχοληθεί με ένα άκρως σοβαρό ζήτημα πρωτίστως για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Εν κρυπτώ μέσα στη νυχτά εναποθέτουν τα επικίνδυνα υλικά στον χώρο φορτηγά!

«Eδώ και 2 περίπου χρόνια, ο Δήμος Χαλανδρίου έχει ξεκινήσει και μπαζώνει την εν λόγω περιοχή που ανήκει στον Δήμο του, χαρακτηρισμένο ως χώρο πρασίνου σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, με ξυσμένη άσφαλτο από οδοποιία την οποία εναποθέτουν οι εργολάβοι. Αυτά τα υλικά (αδρανή κατά κάποια ένοια υλικά, θεωρούνται σύμφωνα με την Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία ως επικίνδυνα για το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα (διότι περιέχουν πίσα και άλλες βλαβερές και τοξικές ουσίες). Αυτός είναι και ο λόγος που απαγορεύεται η εναπόθεση τους δίπλα σε κατοικημένη περιοχή και ο εργολάβος έχει την υποχρέωση να τα πάει στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ εντός 30 ημερών από την προσωρινή εναπόθεση! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκάστοτε εργολάβος, στην προσφορά για ανάληψη έργου, υποχρεούται να ορίζει και τον τρόπο ανακύκλωσης της παλαιάς ασφάλτου», αναφέρουν σε επιστολή τους προς το Vrilissianews οι κάτοικοι της περιοχής.

Η είσοδος στην συγκεκριμένη χωματερή βρίσκεται επί της Οδού Τήνου, ακριβώς απέναντι από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο οποίο διδάσκονται παιδιά την αγωγή τους ως Πολίτες μίας σύγχρονης και Ευρωπαικής Πόλης!

Όπως φαίνεται και σε κάποιες φωτογραφίες, βρίσκεται ακριβώς στα όρια του Δήμου Βριλησσίων (πολύ κοντά στο Γήπεδο και Κλειστό Γυμναστήριο), φυσικά υποβαθμίζοντας την περιοχή μιας και, αντί της Πεντέλης, οι κάτοικοι βλέπουν ένα άλλο βουνό, αυτό που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Χαλανδρίου με υπολείμματα ασφάλτου.

Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι της περιοχής: «εύλογα μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι, αυτή η παράλειψη από τους υπεύθυνους του Δήμου, κάποια σκοπιμότητα υπηρετεί, απαλλάσσοντας τον εκάστοτε εργολάβο από την συμβατική του υποχρέωση να ανακυκλώσει τα υλικά που δημιουργεί από την αφαίρεση της παλαιάς ασφάλτου σύμφωνα με τις ισχύουσες Εθνικές και Ευρωπαϊκές διατάξεις.»

Δείτε και άλλες εικόνες από το σημείο

Φορτηγό ξεφορτώνει άσφαλτο στον επίμαχο χώρο

 

Πολλές φορές μάλιστα όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής τα φορτηγά εναποθέτουν στο σημείο τα υπολείμματα ασφάλτου νυχτερινές ώρες