News Ticker

Κοινωνική πολιτική και μικροπολιτική

Γράφει η Σοφία Μαντινίδου-Τσούβαλου Δημοτική Σύμβουλος Βριλησσίων με την παράταξη «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια»

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι Κοινωνική Πολιτική δεν ασκείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μικροπολιτική όμως; Σαφέστατα, ναι! Μας κατηγορεί η κυρία Αρσένη ότι καταψηφίσαμε το πρόγραμμα Αντιμετώπιση Φτώχειας “Αττική” με αποτέλεσμα την απόλυση 4 εργαζομένων σε Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο. Εμείς αναρωτιώμαστε γιατί δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και στο Κέντρο Κοινότητας, όπου προσλήφθηκαν 3 εργαζόμενοι μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Όσον αφορά τους 4 υπαλλήλους της ΜΚΟ ”ΦΑΡΟΣ” που θα απολυθούν(;), μήπως τελικά η ”αναγκαιότητα” της παραμονής τους, συνδέεται με την ανάμειξη αυτών των υπαλλήλων στην ανάληψη καθηκόντων και ανάθεση αρμοδιοτήτων που δεν άπτονται της σύμβασής τους με τον ιδιωτικό φορέα ΜΚΟ ”ΦΑΡΟΣ”;

Ηθελημένα, επίσης, η κυρία Αρσένη απέκρυψε το γεγονός ότι η μία από τις τέσσερις υπαλλήλους του ιδιωτικού φορέα ΜΚΟ ”ΦΑΡΟΣ”, είχε παραιτηθεί ήδη πριν το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 28/11/2022. Επισημαίνει, ακόμα, με δεικτικό τρόπο ότι θα καταρρεύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Εξακολουθεί και πάλι, κατά την προσφιλή τακτική της, να αποκρύπτει το γεγονός ότι τους 2 προηγούμενους μήνες δεν πραγματοποιήθηκαν διανομές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο!

Υπάρχουν μαρτυρίες από δικαιούχους συνδημότες μας, οι οποίοι αγωνιούν για το πότε θα προμηθευτούν τρόφιμα που τόσο πολύ έχουν ανάγκη! Ποιός, λοιπόν, ο λόγος ανανέωσης της σύμβασης με την ΜΚΟ ”ΦΑΡΟΣ” όταν δεν δύναται να εξασφαλίσει εκείνα τα είδη που δικαιούνται οι ωφελούμενοι συμπολίτες μας; Στην άοκνη προσπάθειά της να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα για την «Νέα Πνοή» και τον Γιάννη Πισιμίση, μας εγκαλεί γιατί δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό και απολογισμό του ΟΚΠΑ. Σκοπίμως, συνεχίζει να αποκρύπτει ότι οι συνάνθρωποί μας, που δικαιούνται συσσίτιο, υποχρεώνονται να πληρώνουν €7 τον μήνα προκειμένου να καλύψουν την αγορά δοχείων φαγητού για να φάνε 3 φορές την εβδομάδα! Δηλαδή, δεν υπάρχει κωδικός στον προϋπολογισμό του ΟΚΠΑ που να καλύπτει αυτήν τη δαπάνη!

Τέλος, όσον αφορά τη μείωση/απαλλαγή των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες, γράφει xαρακτηριστικά: ”Δεν ψήφισε η Νεα Πνοή του κ.Πισιμιση την απαλλαγή τελών όπως ο νόμος ορίζει στις ευπαθείς ομάδες”. Μάλλον δεν παρακολούθησε με προσοχή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Και εξακολουθεί να διαστρεβλώνει την αλήθεια γιατί, όχι μόνο δεν καταψηφίσαμε αλλά καταθέσαμε και βελτιωτική πρόταση. Ξέχασε να αναφέρει/γράψει ότι η εισήγηση θέτει ως κριτήριο την αξία της α’ κατοικίας (250000€ – 300000€) προκειμένου οι συνδημότες μας να τύχουν αυτής της παροχής. Η ένδεια φρέσκων ιδεών είναι εμφανής για τη διοίκηση. Η άσκηση Μικροπολιτικής και όχι Κοινωνικής Πολιτικής, κι αυτή εμφανής. Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε την ανάγκη των συνανθρώπων μας. Η μικροπολιτική σας διαχείριση και οι ψηφοθηρικές σας πρακτικές, οδήγησαν το Δήμο μας στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Αφήστε επιτέλους την ανούσια έντονη αντίδραση και επικεντρωθείτε στην ουσία: την άσκηση της σωστής Κοινωνικής Πολιτικής. Γιατί στην άσκηση της Μικροπολιτικής παίρνετε Άριστα’!