News Ticker

ΛΑ.ΣΥ: Καταγγελία για τα σοβαρά προβλήματα στους Παιδικούς Σταθμούς των Βριλησσίων

«ΑΛΛΟΥ ΒΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΡΑ ΑΛΛΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΝΥΦΗ..»

Την Τετάρτη 22/02/23 ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου (ΟΚΠΑ) , Δημήτριος Τζιώκας , απευθύνθηκε στο Νομικό Πρόσωπο με επιστολή , αναφερόμενος στα πολύ σοβαρά και άλυτα ζητήματα που αφορούν τον 3ο και 4ο Παιδικό σταθμό του Δήμου.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι στον 3ο Παιδικό σταθμό αφορά τη διακοπή παροχής ζεστού νερού και όπως καταγγέλλεται και από εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στον δήμο, το πρόβλημα με το boiler δεν έχει αποκατασταθεί εδώ και σχεδόν 3 μήνες.  Αυτό σημαίνει πως όλο το χειμώνα εργαζόμενοι και μικρά παιδιά δεν έχουν παροχή ζεστού  νερού. Επιπροσθέτως , τόσο στον 3ο όσο και στον 4ο παιδικό σταθμό δε λειτουργούν οι απορροφητήρες-δεν έχουν επισκευαστεί, όπως πληροφορηθήκαμε-  με αποτέλεσμα , κατά την παρασκευή των γευμάτων, η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Τα σοβαρά αυτά προβλήματα μας επιβεβαιώθηκαν το ίδιο πρωί.

Στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε το θέμα στο νομικό πρόσωπο ώστε να επιλυθεί άμεσα , καθώς αφορά την καθημερινότητα των παιδιών και των εργαζομένων του δήμου, βρήκαμε απέναντίας την αήθη επίθεση της κυρίας Αρσένη-Λάμπρου , προέδρου του ΟΚΠΑΔΒ. Η απαράδεκτη ενέργειά της να «εκθέσει» τη Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων και του εκπροσώπου της , έπεσε στο κενό, καθώς τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα εκθέτουν τόσο την ίδια όσο την παράταξη που εκπροσωπεί.

Καλό θα ήταν, η  κυρία Αρσένη-Λάμπρου να είναι πιο προσεκτική όταν αναφέρεται σε «όρια» συνδικαλιστικών καθηκόντων , καθώς η φράση που επέλεξε να χρησιμοποιήσει παραπέμπει σε «σκοτεινές» περιόδους για το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα. Στη θέση που βρίσκεται , καθήκον της είναι να υπηρετεί τους δημότες και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών άρα να εξετάζει καλύτερα τα δικά της όρια και σε ό,τι αυτά έχουν να κάνουν με τη φροντίδα και επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν στον οργανισμό στον οποίο προεδρεύει. Ανάμεσα στις υπόλοιπες δικαιολογίες που επικαλείται , κατηγορεί τη Λαϊκή Συσπείρωση για προεκλογικά παιχνίδια. Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια! Εμφανέστατα έτσι κρίνει τους δημότες και η ίδια και η παράταξη που εκπροσωπεί. Οι κομμουνιστές, από όποιο πόστο κι αν βρίσκονται, αγωνίζονται με την ίδια συνέπεια για τα λαϊκά συμφέροντα  πριν , πολύ περισσότερο όμως μετά τις εκλογές.

Είναι γνωστή η πολιτική της υποβάθμισης που ακολουθείται στους Δήμους , από όποια δημοτική αρχή κι αν είναι στο τιμόνι , ότι απόχρωσης και να είναι. Ούτε μπορούν, ούτε  θέλουν να παρέχουν ούτε καν τα στοιχειώδη στους εργαζόμενους και τα παιδιά τους. Μετατρέπουν και αυτήν την υποχρέωση από κρατική ευθύνη σε ατομική.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι κρυστάλλινη !

Η προσχολική αγωγή είναι ανάγκη και δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας. Την προσχολική αγωγή και την παιδεία γενικότερα δεν μπορούμε να την μετράμε με οικονομικούς δείκτες και κέρδη. Την ανάγκη αυτή την έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι πολλαπλά και οφείλει το κράτος και ο δήμος να την καλύπτουν.
-Κανένα παιδί να μην μείνει εκτός των παιδικών σταθμών του Δήμου.

-Ικανό και μόνιμο προσωπικό εκπαιδευτικό αλλά και βοηθητικό ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των παιδικών σταθμών.
-Ο Δήμος να αυξήσει τη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών.
– Κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών. Αποκατάσταση ΤΩΡΑ όλων των προβλημάτων του 3ου και 4ου Παιδικού Σταθμού Βριλησσίων.
-Δωρεάν τροφεία για όλους.

Βασίλης Βήττος

Εκλεγμένος δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων

23/02/23