News Ticker

Μήνυμα του Γ. Πισιμίση υπέρ των εμβολιασμών και κατά του διχασμού

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έστειλε σήμερα από το Τ.Ι. Βριλησσίων ο επικεφαλής της “Νέας Πνοής για τα ΒριλήσσιαΓιάννης Πισιμίσης με την ευκαιρία της β’ δόσης του εμβολιασμού του με το σκεύασμα της AstraZeneca. Με ανάρτησή του προτρέπει όσους ακόμα είναι επιφυλακτικοί απέναντι στα εμβόλια να το σκεφτούν πιο ψύχραιμα και να κάνουν πράξη τον εμβολιασμό τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

Καταλαβαίνω τον φόβο και τις επιφυλάξεις που έχουν πολλοί έναντι των εμβολίων για τον κορωνοϊό. Υπάρχει σε πολλούς η σκέψη ότι δεν γνωρίζουμε τις παρενέργειες και κυρίως τις μακροπρόθεσμες. Ωστόσο και τα τέσσερα εμβόλια που είναι διαθέσιμα στην χώρα μας έχουν την πλήρη έγκριση όλων των αρμόδιων διεθνών οργανισμών (ΠΟΥ, ΕΜΑ, FDA) τόσο όσον αφορά την ασφάλεια όσο και την αποτελεσματικότητά τους.

Ο Γιάννης Πισιμίσης στέλνει όμως και το δικό του μήνυμα κατά των διχαστικών λογικών και των ρητορικών περί ψεκασμένων αναφέροντας:

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υιοθετούνται ρητορικές περί “ψεκασμένων” ή άλλες διχαστικές λογικές περί περιθωριακών ομάδων αρνητών. Αυτό που χρειάζεται είναι η σωστή και βάσει ορθολογικών επιχειρημάτων επικοινωνία της εμβολιαστικής αναγκαιότητας. Η δύναμη της πειθούς αποτελεί πάντοτε την πιο αποτελεσματική προσέγγιση.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γ. Πισιμίση:

Καταλαβαίνω τον φόβο και τις επιφυλάξεις που έχουν πολλοί έναντι των εμβολίων για τον κορωνοϊό. Υπάρχει σε πολλούς η σκέψη ότι δεν γνωρίζουμε τις παρενέργειες και κυρίως τις μακροπρόθεσμες.

Ωστόσο και τα τέσσερα εμβόλια που είναι διαθέσιμα στην χώρα μας έχουν την πλήρη έγκριση όλων των αρμόδιων διεθνών οργανισμών (ΠΟΥ, ΕΜΑ, FDA) τόσο όσον αφορά την ασφάλεια όσο και την αποτελεσματικότητά τους.

Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να περιοριστεί η πανδημία πέραν του μαζικού εμβολιασμού. Όσο παρατείνεται αυτή η τεράστια υγειονομική κρίση τόσο θα βαθαίνουν οι ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής κοινωνικές και οικονομικές συνέπειές της.

Όπως και να έχει σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υιοθετούνται ρητορικές περί “ψεκασμένων” ή άλλες διχαστικές λογικές περί περιθωριακών ομάδων αρνητών. Αυτό που χρειάζεται είναι η σωστή και βάσει ορθολογικών επιχειρημάτων επικοινωνία της εμβολιαστικής αναγκαιότητας. Η δύναμη της πειθούς αποτελεί πάντοτε την πιο αποτελεσματική προσέγγιση.