News Ticker

Nέα πεζοπορική διαδρομή στο ρέμα Βριλησσού

Μία νέα πεζοπορική διαδρομή στα Άνω Βριλήσσια χάραξαν, καθάρισαν και κατέγραψαν ψηφιακά τα μέλη της φυσιολατρικής κίνησης ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ.

Μια διαδρομή-έκπληξη στα ανατολικά όρια του Δήμου μας για όσους έχουν  όρεξη για μια κοντινή βόλτα στη φύση. Από την συμβολή των οδών Βορείου Ηπείρου και Καλαβρύτων στα Ανω Βριλήσσια το μονοπάτι ανεβαίνει δίπλα αλλά και μέσα σ το ρέμα του Βριλησσού, όπου  με μικρές παρεμβάσεις μπορούν να δημιουργηθούν στάσεις αναψυχής δημιουργώντας την αίσθηση ότι έχεις ξεφύγει από την πόλη.

Ανηφορίζοντας  μέχρι την οδό Πεύκων στην νέα  Πεντέλη και το γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου που αρχικά χτίστηκε ως εξωκκλήσι στην περιοχή, κάποια στιγμή πέρασε στην δικαιοδοσία της Μονής Πεντέλης και στα τέλη της δεκαετίας του 1990 πέρασε στην δικαιοδοσία της Μονής Πάτμου, ο περιπατητής βρίσκεται σε ένα κομμάτι του Πεντελικού που χάθηκε στο παρελθόν και όλα αυτά μόνο σε 40 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο των Βριλησσίων.

Και αν κάποιος θέλει να συνεχίσει, η διαδρομή ενώνεται είτε με αυτήν που διασχίζει το δάσος Θεόκλητου και φτάνει μέχρι το Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, είτε με την Ρεματιά Πεντέλης στο ύψος του φυτωρίου της οδού Ασκληπιού. Η διαδρομή είναι μία από τις 8 διαδρομές ενταγμένη στο πεζοπορικό δίκτυο και την ψηφιακή εφαρμογή  VRILISSIA TRAIL που σύντομα θα παρουσιάσει ο σύλλογος στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης  και είναι κατάλληλη  για ημερήσια εξόρμηση σχολείων γυρίζοντας από το δάσος Άνω Βριλησσίων.

Όπως κατήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος του συλλόγου στο διοικητικό συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων , εκτός από το τμήμα του ρέματος κάτω από την Αναπαύσεως, πολυάριθμες είναι οι αυθαιρεσίες και  στο πάνω μέρος του ρέματος του Βριλησσού όπως : αυθαίρετη  τσιμεντοποίηση της οδού Βριλησσού(κοίτη του ρέματος) στο τελείωμα της στα Ανω Βριλησσια,  σωλήνες αποχέτευσης  εντός του ρέματος και της πεζοπορικής διαδρομής , πεσμένα σύρματα παράνομων περιφράξεων ,αυθαίρετες κατεστραμμένες  τσιμεντοκατασκευές που φράζουν την κοίτη, συστηματική ρίψη ορυκτελαίων επι της οδού Μάρκου Μπότσαρη εκεί που γίνεται χωματόδρομος.

Η φυσιολατρική κίνηση ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ  σύντομα θα προχωρήσει σε  λεπτομερέστερο καθαρισμό της κοίτης του Βριλησσού και  της πεζοπορικής διαδρομής σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων καθώς η διαδρομή φέρει το όνομά του και κάποιος θα μπορεί να την ξεκινά από τα γραφεία του συλλόγου με σκοπό να γνωρίσει τις ομορφιές της γειτονίας μας!

https://el.wikiloc.com/peripatos-diadromes/8-rematia-brilessou-phusiolatrikos-sullogos-brilessos-162484958