News Ticker

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση Βαφειάδη-Αρσένη

Νέος κύκλος στη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Κ. Βαφειάδη και της Β. Αρσένη. Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός του κ. Βαφειάδη κατηγορεί την κ. Αρσένη για ψεύδη και ενημερώνει για την δική του οπτική για πως έλαβαν χώρα τα γεγονότα της διαδοχής Μανιατογιάννη.

Από την άλλη πλευρά άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της κ. Αρσένη μέσω του πρ. Αντιδημάρχου Κ. Πολίτη ο οποίος κάνει λόγο επίδειξη ασέβειας προς τους δημότες, υποκρισίας, θράσους, αυταρχικότητας, αχαριστίας και αλαζονείας από τον κ. Βαφειάδη και τον συνδυασμό του.

H ανακοίνωση του συνδυασμού του Κώστα Βαφειάδη

Θέμα Β. Αρσένη: τεκμηρίωση της αλήθειας με γεγονότα

“Επειδή κάποια στιγμή τα ψέματα για το θέμα της κυρίας Αρσένη πρέπει να τελειώσουν, σας ενημερώνουμε για τα πραγματικά γεγονότα: 

1. Η δημοτική ομάδα του συνδυασμού «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» – δηλαδή οι 10 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι παρουσία του κ. Ξένου Μανιατογιάννη – σε διαδοχικές συνεδριάσεις αποφάσισαν με πρόταση της κυρίας Αρσένη (η οποία ψηφίστηκε με ψήφους 5 – 4 – 1), ότι μετά την εκλογή του Δημάρχου με την παραίτηση του Ξένου Μανιατογιάννη, θα ακολουθήσει νέα διαδικασία για την εκλογή του υποψήφιου Δημάρχου.

Σε αυτές τις συναντήσεις η κυρία Αρσένη στην αρχή έλεγε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στη διαδικασία και την επόμενη ότι θέλει. Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνει μια δημοσκόπηση συμβουλευτικού χαρακτήρα. 

2. Αυτό που σκοπίμως αποσιωπάται από αυτούς που για ευνόητους λόγους έκαναν φέιγ βολάν το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ήταν ότι: 

α) ένα ποσοστό 75% των ερωτηθέντων δεν απάντησε και β) η μεγαλειώδης διαφορά που αναφέρεται ήταν της τάξης του 4%, σε απόλυτα νούμερα δείγματος δηλαδή 5 άτομα. 

3. Την Τρίτη 23 Μαΐου, στη συνάντηση της Δημοτικής Ομάδας, δηλαδή των δέκα (10) δημοτικών συμβούλων, του κ. Ξ. Μανιατογιάννη και του νυν Δήμαρχου Κωνσταντίνου Βαφειάδη, η κυρία Αρσένη πήρε πρώτη το λόγο και διαβάζοντας κάτι ήδη γραμμένο, ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία (την οποία θυμίζουμε και πάλι η ίδια είχε προτείνει), θέτει υποψηφιότητα για Δήμαρχος και αποχωρεί, χωρίς να δώσει καμία απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό.

Στην εν λόγω καθόλα νομότυπη και προαποφασισμένη εκλογική διαδικασία συμμετείχε ο κ. Ξ. Μανιατογιάννης και το 70 % του σώματος (που από την αρχή είχε ξεκαθαριστεί ότι είχε δικαίωμα ηλεκτρονικής ψήφου) και ο κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης εξελέγη επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος. 

4. Η κυρία Αρσένη, λοιπόν, ενώ ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την παράταξη, θεώρησε ηθικό να κρατηθεί στις θέσεις διοίκησης και παράλληλα να κάνει την προεκλογική της εκστρατεία απέναντι στον συνδυασμό που την ανέδειξε, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να χρησιμοποιήσει τον ηλεκτρονικό λογαριασμό του ΟΚΠΑ για να επικοινωνήσει την εκστρατεία της στους ωφελούμενους των δομών του. Θεωρούσε, προφανώς, επίσης ηθικό να αναφέρεται σε συναδέλφους της εν τη απουσία τους, προσπαθώντας να δημιουργήσει υπόνοιες ρηγμάτων στην παράταξη του συνδυασμού ‘Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας’.

5. Μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση της Ομάδας, ο Δήμαρχος σε μεταξύ τους συνάντηση ζήτησε την παραίτηση της, αλλά η απάντηση της ήταν ότι «δεν παραιτείται και αν θέλει να την διώξει». 

Ευλόγως αναρωτιόμαστε, αν δηλαδή στις επερχόμενες εκλογές δεν εκλεγόταν, τι θα έκανε; Θα δενόταν στην καρέκλα της για να μην την χάσει; Ή θα έπρεπε να μείνει ισόβια πρόεδρος; 

Αδιαμφισβήτητα, τέτοιες λειτουργίες – εκτός του ότι πλήττουν τον αυτοδιοικητικό θεσμό καθώς με απαράδεκτες μεθοδεύσεις γίνεται εκμετάλλευση δομών και καταστάσεων προς ίδιον όφελος και μόνο, δημιουργούν τρομερά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των δημοτικών δομών και αναστάτωση στους υπαλλήλους και στους ωφελούμενους. 

Ως συνδυασμός, τοποθετούμε τη Συλλογικότητα, το Σεβασμό στις αποφάσεις και την ομαλή Λειτουργία του δήμου πάνω από όλα, σε αντίθεση με προσωπικές στρατηγικές και φρούδες φιλοδοξίες. 

Αρχές, όπως η  ηθική και η προσπάθεια θετικής αποτίμησης των πραγμάτων, μάλλον όμως εκλαμβάνονται ως αδυναμία από την κα Αρσένη και από κάποιους ζηλωτές που χωρίς να έχουν ιδία άποψη έχουν αναλάβει εργολαβικά και με υβριστικό τρόπο την παρουσία της στα social media. 

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε για το θέμα.

Προχωράμε μπροστά για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του πιστοί στις  αξίες του πολιτικού ήθους, της ενότητας και της σταθερότητας που διακηρύξαμε, στηρίζουμε και εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα.”

Η απάντηση του τ. Αντιδημάρχου Κώστα Πολίτη από τον συνδυασμό της Β. Αρσένη

Αγαπητοί Συνδημότες,

Με μεγάλη προσοχή διάβασα την ανακοίνωση του συνδυασμού  “Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας”,  σχετική με την κα. Β. Αρσένη. 

Κάποιος μπορεί να τη θεωρήσει «πόλεμο χαρακωμάτων» μεταξύ δύο συνδυασμών που αγωνίζονται για τη θέση του Δημάρχου. Δυστυχώς θα είναι λάθος εκτίμηση και ίσως δικαιολογημένη γιατί όλοι δεν έχουν την πλήρη εικόνα η οποία όμως κρύβεται στην ανακοίνωση. Ποια είναι αυτή; Η εκλογική απόγνωση του κ. Βαφειάδη μπροστά στην ήττα και η δυσκολία του να τοποθετηθεί πειστικά στα πολιτικά επιχειρήματα των αντιπάλων του.

Κρύβονται όμως και άλλα ενδεικτικά θέματα όπως:

 Ο συνδυασμός έχει ίδιο όνομα και νέο σκίτσο προφανώς για να δείξει κάτι νέο ή να μην χρεώνεται τα παλιά. Ή το μετέωρο βήμα του πελαργού;   

 Η σχετική ανακοίνωση δεν έχει καμία υπογραφή! Αλήθεια δεν υπάρχει επικεφαλής ή είναι σύστημα «όλοι μαζί και χωρίς ευθύνη» όταν κάποιος την αναζητήσει.

 Η ανακοίνωση σκόπιμα δεν αναφέρει τον τίτλο της Κας. Αρσένη που είναι και σήμερα Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής και Αγωγής Υγείας; Μικρότητα ή κάτι άλλο; 

 Ξεχνάει ο κ. Βαφειάδης και οι περί αυτών ότι το έργο της Κας. Αρσένη ήταν αυτό που συνετέλεσε καθοριστικά στην εκλογική νίκη του 2019 και εκείνη ανεδείχθη πρώτη σε σταυρούς και με διαφορά από τους άλλους;

 Είναι δυνατόν ανακοίνωση δημοκρατικού συνδυασμού, όπως αυτός αυτοπροσδιορίζεται, να κάνει δημόσια δίκη προθέσεων και να μη σέβεται τη διαφορετική άποψη κάποιου; 

 Είναι δυνατόν να επιχειρείται εξόντωση χαρακτήρα με μεθόδους νύκτας; Αλήθεια οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι εντός και εκτός συνδυασμού θα πουν κάτι ή συμφωνούν με αυτό το ήθος και ύφος;  

 Κατανοητό κ. Βαφειάδη όταν είσαι τελευταίος σε μία δημοσκόπηση να κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να αμφισβητήσεις τα αποτελέσματά της. 

 Αφού δεν είναι καλή όμως θα πληρωθεί η διεξαγωγή της και πώς; 

 Τελικά γιατί δεν τη ανακοινώνετε ώστε όλοι μας να κρίνουμε τα ευρήματά της; 

 Η ανακοίνωση γράφει ότι εξελέγη επικεφαλής της παράταξης ο κ. Κ. Βαφειάδης σε μία «εν λόγω καθόλα νομότυπη και προαποφασισμένη εκλογική διαδικασία συμμετείχε ο κ. Ξ. Μανιατογιάννης και το 70 % του σώματος (που από την αρχή είχε ξεκαθαριστεί ότι είχε δικαίωμα ηλεκτρονικής ψήφου). Δεν γράφει όμως τι είπε ο κ. Ξ. Μανιατογιάννης για την απουσία της Κας. Β. Αρσένη, τί είπε ο κ. Α. Μαυραγάνης, για την απουσία ιστορικών στελεχών και φυσικά για την καταγγελία μου για την παρωδία της σχετικής εκλογικής διαδικασίας. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, αλλά δυστυχώς υπάρχουν εκτός από τα γραπτά πρακτικά και τα πρόσωπα.

 Εγκαλείτε και σωστά στην ανακοίνωση, η κα. Αρσένη ότι χρησιμοποίησε τον ηλεκτρονικό λογαριασμό του ΟΚΠΑ για να επικοινωνήσει την εκστρατεία της. Πως πρέπει όμως να χαρακτηρισθεί  και τι πρέπει να γίνει όταν ο ίδιος αυτός συνδυασμός θέλησε να χρησιμοποιήσει το γραφείο δημάρχου ως εκλογικό κέντρο ανάδειξης του επικεφαλής του ή χρησιμοποιεί για τις ανάγκες των συνεδριάσεών του την αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου; 

 Υπάρχει απάντηση ή ο δήμος είμαι εγώ κ. Δήμαρχε;  

 Με ωμό κυνισμό ομολογεί η ανακοίνωση ότι ο κ. Βαφειάδης ζήτησε την παραίτηση της Κας. Αρσένη. Αλήθεια με ποιο ηθικό ή άλλο δικαίωμα και από πού πηγάζει αυτός ο αυταρχισμός του; Δεν ντρέπεται τους δημότες ψηφοφόρους της;

 Είναι ή ίδια αυταρχική πρακτική που επέδειξε παίρνοντας με χαντζάρα τα κεφάλια όλων των εθελοντών που χρόνια πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στις διάφορες δομές του Δήμου. Για το ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους συνδημότες που δεν ειπώθηκε ακόμα, είναι ψιλά γράμματα ενός πολιτικού πολιτισμού που χάθηκε, αν υπήρχε ποτέ,  στο εγώ του υποψηφίου δημάρχου.

 Οι τελευταίες παράγραφοι είναι το άκρον άωτο του σουρεαλισμού ή αλλιώς για δες ποιος μιλάει για προσωπικές στρατηγικές και φρούδες φιλοδοξίες. Οι κληρονόμοι του θείου από την Αυστραλία.

Κυρίες και Κύριοι του συνδυασμού  “Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας” με νέο λογότυπο

Πιστεύετε ότι η πολιτική ασκείται σε Ηθικό κενό; Πιστεύετε ότι μπορούμε  να επιστρέψουμε τόσο στη λογική του Μακιαβέλι και στις μεθόδους του Ηγεμόνα του όσο και στον ακραίο αμοραλισμό των Αθηναίων, όπως αυτός περιγράφεται από τον Θουκυδίδη στον «Διάλογο Αθηναίων και Μηλίων». Η «πολιτική χωριζομένη Ηθικής πανουργία ου σοφία εστί» για να θυμηθούμε – παραφράζοντας – και τον Πλάτωνα;

Ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ  έλεγε «Αυτός που ξεχωρίζει την Πολιτική από την Ηθική δεν θα καταλάβει ποτέ ούτε την μία ούτε την άλλη» και δυστυχώς αυτό φαίνεται να συμβαίνει με το κείμενό σας αφού στην προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε τη κα. Αρσένη λησμονείτε ότι η πολιτική σας συμπεριφορά λειτουργεί και ηθικοπλαστικά στους πολίτες. Και λειτουργείτε και πολιτικά εσφαλμένα, πολιτικό χαρακίρι λέγεται αυτό, αφού την χρειάζεστε και σε επίπεδο σταυρών αν είστε εσείς τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών στις 15/10/2023. Απλά μαθήματα πολιτικής….

Αγαπητοί Συνδημότες,

Το θεμέλιο μιας πολιτείας είναι το ήθος αρχόντων και πολιτών. Και οι άρχοντες οφείλουν να εκθέτουν καθημερινά σε άμιλλα κάθε μορφή αρετής, σε όλες τις πλευρές της ζωής των πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων, ώστε με την επιβράβευση να την καταστήσουν κοινή συνήθεια και ήθος της κοινωνίας.

Ηθικές αξίες  τις οποίες οι άρχοντες οφείλουν να υπηρετούν όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα.

Το πραγματικό δίλημμα των επόμενων δημοτικών εκλογών είναι βαθιά ηθικό. Είναι εάν δεχόμαστε τη νοοτροπία της «ότι να ’ναι πολιτικής» και της αλόγιστης μαγκιάς. Εάν δεχόμαστε τη νοοτροπία του «εμείς κι αυτοί», του «όποιοι δεν συμφωνούν μαζί μου, είναι εχθροί μου». Η απαξιωτική γλώσσα έκφρασης, η απόλυτη έλλειψη σεβασμού είναι επιστροφή στον μεσαίωνα και γιατρό είναι καταδικαστέα η ανακοίνωση αυτή.

«Τίποτε δεν μπορεί να είναι πολιτικά ορθό, αν είναι ηθικά λάθος» έλεγε ο ιρλανδός πολιτικός Daniel O’Connell. Και γι’ αυτό όλοι θέλουμε καθαρές απόψεις και μια γλώσσα που θα ενώνει και δεν θα διχάζει. Με όραμα, τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις και πρόγραμμα δράσης. Όλοι μπορούμε να κρίνουμε να συγκρίνουμε να αποφασίσουμε και να ψηφίσουμε. Και αυτό θα κάνουμε.

Πιστός στον ανοικτό  δημοκρατικό διάλογο.

Με εκτίμηση

Κ. Πολίτης