Οι γυναίκες έκλεβαν ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα αλλά και ποτά! Μάλιστα, η συμμορία που δρούσε στην Ελλάδα είχε αναπτύξει δίκτυο «συνεργατών» και στην… Αλβανία!

Στις 16 Μαΐου 2018 στα Βριλήσσια, συνελήφθησαν οι τέσσερις από τις 7 γυναίκες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37, 48, 52 και 54 ετών, μέλη της σπείρας διότι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν διαπράξει κλοπή από δύο καταστήματα. 

Η αντίστροφη μέτρηση για την συμμορία ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο μετά από την επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο υπηκόων Αλβανίας για κλοπές από καταστήματα ένδυσης. Τότε η αστυνομία ξεκίνησε μεγάλη έρευνα που οδήγησε στα ίχνη των γυναικών. Κάποια από τα μέλη παραμένουν ασύλληπτα!

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις συλληφθείσες

(επ) MUKAJ (ον) Anila του Mihal και της Evrioni , γεννηθείσα στις 31-3-1964 στην Αλβανία 

(επ) DUKA (ον) Majilinda του Remzi και της Beshe , γεννηθείσα στις 10-4-1966 στην Αλβανία 

(επ) CACAJ (ον) Kristina του Barzam και της Merjeme , γεννηθείσα στις 27-6-1970 στην Αλβανία 

(επ) PRASTAJ (ον) Rezarta του Barjam και της Merjeme , γεννηθείσα στις 2-4-1981 στην Αλβανία 

Και τις μη συλληφθείσες

(επ) BITRI (ον) Athina του HARIZ και της MARIE , γεννηθείσα στις 12-5-1955 στην Αλβανία

  

(επ) KASHARI (ον) Gjinovefa του SOTIR και της KALLIOPI , γεννηθείσα στις 31-10-1951 στην Αλβανία 

(επ) ΣΟΥΛΙΩΤΗ (ον) Κατερίνα του Σπύρο και της Μαρίας, γεννηθείσα στις 13-1-1962 στην Αλβανία 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 24-11-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω, καθώς και ομοειδών, αδικημάτων που τυχόν θα αποκαλυφθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875115 του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Έκλεβαν δυο – δυο φορώντας φουλάρια και γυαλιά

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες κινούνταν με αυτοκίνητα, ενώ ανάλογα με το κατάστημα που επέλεγαν χρησιμοποιούσαν διαφορετική μεθοδολογία.

Στα καταστήματα με είδη ένδυσης, εισέρχονταν αρχικά δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα επιτηρούσε τις πωλήτριες και το άλλο είτε αφαιρούσε με κατάλληλο μηχανισμό τα αντικλεπτικά συστήματα από τα ενδύματα είτε τα τοποθετούσε σε ειδικά διαμορφωμένες τσάντες, με επένδυση αλουμινίου, που αποτρέπουν τον εντοπισμό των αφαιρεθέντων από τον συναγερμό κατά την έξοδο.

Στη συνέχεια εισέρχονταν εναλλάξ άλλα μέλη της σπείρας, τα οποία έβγαζαν σταδιακά τα κλοπιμαία από το μαγαζί. Για να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους, αλλοίωναν κάθε φορά τα χαρακτηριστικά τους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά γυαλιά ηλίου, φουλάρια, κασκόλ και κόμμωση.

Σημειώνεται ότι οι μηχανισμοί αφαίρεσης των αντικλεπτικών συστημάτων που κατείχαν ήταν επαγγελματικού τύπου, που δεν πωλούνται ελεύθερα στο εμπόριο και τα οποία ομοίως αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Επέλεγαν πολυσύχναστα καταστήματα! Πώς γινόταν η διάθεση των κλοπιμαίων

Στις περιπτώσεις των κλοπών από σούπερ μάρκετ, επέλεγαν καταστήματα με μεγάλη κίνηση και εισέρχονταν διαδοχικά και με συνεχή χρήση κινητών τηλεφώνων, για να υπάρχει συνεχής κάλυψη.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, ανάλογα με το είδος τους, τα διέθεταν σε δίκτυο «συνεργατών» – κλεπταποδοχών. Ειδικότερα, τα ρούχα και τα υποδήματα τα διέθεταν σε κατάστημα στην Αλβανία, ενώ τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ τα διέθεταν στον 42χρονο συλληφθέντα, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μίνι μάρκετ στο Γαλάτσι.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί εξήντα οκτώ (68) περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα και σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Από έρευνες σε οικίες και κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άνω των – 4.000 – τεμαχίων ειδών ένδυσης και υπόδησης, – 1.000 – τεμάχια ειδών οικιακής χρήσεως και προϊόντων σούπερ μάρκετ, – 6 – μηχανισμοί αφαίρεσης αντικλεπτικών συστημάτων, ειδικά διαμορφωμένες τσάντες που χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές, πλήθος χειρόγραφες σημειώσεις με εμπορεύματα και χρηματικά ποσά, λίστα με αποστολές χρημάτων μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς καθώς και πλήθος καρτών Τραπεζών.