News Ticker

Παρελθόν από τον ΟΚΠΑ η Β. Αρσένη με απόφαση Βαφειάδη

Παρελθόν από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης μετά από 10 χρόνια αποτελεί η μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΟΚΠΑ Βούλα Αρσένη-Λάμπρου, καθώς ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βαφειάδης αποφάσισε την αποπομπή της και την αντικατάστασή της από την Σοφία Χαντζάρα.

Η απόφαση που επικυρώθηκε τυπικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Ιουνίου συνοδεύτηκε μεγάλες αλλαγές στα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου (ΝΠΔΔ), δηλαδή του ΟΚΠΑ, του ΠΑΟΔΗΒ καθώς και της Α’ και Β’ Σχολικής Επιτροπής. Ο Κ. Βαφειάδης αντικατέστησε όλα τα πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον της Β. Αρσένη.

Από την συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ Κ. Βαφειάδη και Β. Αρσένη, μετά την απόφαση της τελευταίας να κατέβει ως υποψήφια δήμαρχος με τον συνδυασμό «ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ».

Κωνσταντίνος Βαφειάδης: «Θεσμικά απαράδεκτη η πράξη της Β. Αρσένη, διαρρήχθηκε η σχέση εμπιστοσύνης με τα Νομικά Πρόσωπα»

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του έκανε λόγο για «διάσταση στη θεσμική λειτουργία του Δήμου και των Νομικών Προσώπων» που προκύπτει από την απόφαση της Βούλας Αρσένη-Λάμπρου να τεθεί επικεφαλής άλλης δημοτικής παράταξης στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Απόφαση, η οποία «έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις τόσο της δημοτικής ομάδας όσο και του συνδυασμού» όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Ο Κ. Βαφειάδης έκανε λόγο για «θέμα ηθικής τάξης» που προκύπτει από την απόφαση της Β. Αρσένη και μίλησε για «εξωθεσμικές πράξεις» της ίδιας. Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος εγκάλεσε την απελθούσα πρόεδρο του ΟΚΠΑ ότι προέβη σε χρήση του επίσημου λογαριασμού ηλεκτρικού ταχυδρομείου για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, «δηλαδή για την προεκλογική της εκστρατεία και όχι για τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται ο λογαριασμός», όπως είπε.

Βέβαια προεκλογικού χαρακτήρα μηνύματα δεν εστάλησαν για πρώτη φορά από τον ΟΚΠΑ το ίδιο είχε συμβεί και πριν τις εκλογές του 2019. Ωστόσο, τώρα ο κ. Βαφειάδης ενοχλήθηκε σφοδρά προφανώς επειδή η κ. Αρσένη κατέρχεται ως υποψήφια Δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου.

«Πρόκειται για μια θεσμικά απαράδεκτη πράξη που διαρρηγνύει τη σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ δημοτικής ομάδας και Νομικών Προσώπων του Δήμου» τόνισε ο δήμαρχος που αποφάσισε να παύσει από τα καθήκοντά τους και άλλα μέλη του Δ.Σ του ΟΚΠΑ, οι οποίοι όπως τόνισε «δεν τελούν σε αγαστή συνεργασία και συντονισμό με τη διοίκηση». Συγκεκριμένα, παρελθόν από τον Οργανισμό αποτελούν οι Κωστας Πολίτης, Κώστας Λιακόπουλος καθώς και οι Σοφία Ράπτη και Μαρία Σαρδή( κατεβαίνουν ως υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη της Βούλας Αρσένη-Λάμπρου) ενώ την θέση του προσφάτως αποβιώσαντος Νίκου Κωστούλα κατέλαβε η Παυλίνα Σπανδώνη.

Νέα πρόεδρος του ΟΚΠΑ ανέλαβε η Σοφία Χαντζάρα, την θέση του Κ. Πολίτη στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ κατέλαβε η Φωτεινή Μάρα, αυτήν του Κ. Λιακόπουλου η Κλεονίκη Αποστολίδου, την Σ. Ράπτη αντικατέστησε ο Δημήτρης Κοντοδίνας και την Μ. Σαρδή ο Ιωσήφ Σοφιανόπουλος.

Βούλα Αρσένη : «Στον δρόμο της τοξικότητας ο Κ. Βαφειάδης-Αποφάσεις χωρίς νομιμοποίηση»

H απελθούσα πρόεδρος του ΟΚΠΑ και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας Βούλα Αρσένη-Λάμπρου στην τοποθέτησή της ανέφερε πως η ενασχόλησή της με τα κοινά χαρακτηρίστηκε από διάθεση προσφοράς και όχι από προσωπικό συμφέρον και πως ουδέποτε είχε έμμισθη θέση.

Η Βούλα Αρσένη- Λάμπρου εγκάλεσε τον δήμαρχο ότι αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα της αντικατάστασης με την ίδια, παρά το σχετικό έγγραφο που του εστάλη και τόνισε «δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας από ανθρώπους που δείχνουν ότι δεν ανέχονται την διαφορετική άποψη και δεν αποδέχονται δημοκρατικά δικαιώματα των άλλων».

Η υποψήφια δήμαρχος, στη συνέχεια δείχνοντας ότι έχει την διάθεση να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση με τον Κ. Βαφειάδη επεσήμανε «η περίπτωση του συναδέλφου Αλέξη Μαυραγάνη, που ήταν αναπληρωτής δήμαρχος του Ξένου Μανιατογιάννη και ο οποίος αντικαταστάθηκε αδικαιολόγητα μόλις ανέλαβε καθήκοντα ο νέος δήμαρχος ήταν η αρχή. Σήμερα αποδεικνύεται ο ολισθηρός δρόμος της τοξικότητας που έχει αποφασίσει να κινηθεί ο νέος δήμαρχος».

Η υποψήφια δήμαρχος έκανε λόγο για «προσπάθεια αποπομπής όλης της διοίκησης Μανιατογιάννη» και «υποβάθμισης του συνολικού έργου του ΟΚΠΑ» και κατέληξε λέγοντας «το γεγονός ότι ο Κ. Βαφειάδης δεν είναι εκλεγμένος από τον λαό των Βριλησσίων δεν του δίνει την ηθική νομιμοποίηση να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις. Η απόφασή του δεν έχει πρακτικά κάποια προσωπική σημασία. Σε ηθικό επίπεδο, όμως, έχει πολύ μεγάλη σημασία για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση, αντίληψη της ορθής λειτουργία του ΟΚΠΑ και φυσικά οι δημότες της πόλης μας».

Οι αλλαγές στα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων

Μεγάλες οι αλλαγές που αποφάσισε ο δήμαρχος και επικύρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο (21/6) και στα Δ.Σ των υπόλοιπων Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό (ΠΑΟΔΗΒ) το τακτικό μέλους του Δ.Σ. Εμμανουέλα Ασημακοπούλου αντικαταστάθηκε από την Δήμητρα Βαγενά η οποία μέχρι πρότινος ήταν αναπληρωματικό μέλος(στην θέση της η Κλεονίκη Αποστολίδου). Επίσης, αποφασίστηκε η αντικατάσταση του αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. Κώστα Λιακόπουλου από τον Ιωσήφ Σοφιανόπουλο, για την αναπλήρωση του τακτικού μέλους Γιώργου Φακίτσα.

Στην Α΄ Σχολική Επιτροπή, νέα πρόεδρος του Δ.Σ. ορίστηκε η Κλεονίκη Αποστολίδου, ενώ τα τακτικά μέλη Κώστας Λιακόπουλος και Ευστάθιος Τσουκαλάς αντικαταστάθηκαν από την Κλεονίκη Αποστολίδου και την Μαριλένα Μάκρη αντίστοιχα.

Στην Β΄ Σχολική Επιτροπή, το τακτικό μέλος Βασίλειος Γιούλης αντικαταστάθηκε από τον Λάμπρο Μπαγατέλα, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν αναπληρωματικό μέλος (στη θέση του η Κατερίνα Παράσχου).Τέλος, αποφασίστηκε η αντικατάσταση του αναπληρωματικού μέλους Μαρίας Σαρδή από τον Στέφανο Μπατάλη, για την αναπλήρωση του τακτικού μέλους Μαρίας Τζώρτζη.

Στα δύο ο συνδυασμός της διοίκησης

Είναι σαφές πως ο συνδυασμός της διοίκησης μετά την φυγή Μανιατογιάννη έχει διχοτομηθεί. Από τη μια πλευρά βρίσκεται ο νέος επικεφαλής Κ. Βαφειάδης και από την άλλη η Β. Αρσένη και οι δύο έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και η διάσπαση αυτή γεννά ερωτήματα στην αντιπολίτευση για την διοίκηση του Δήμου μέχρι τον Ιανουάριο που θα αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία.

Mε πληροφορίες από Amarysia.gr/ Συντάκτης: Τ. Μεργιάννης