News Ticker

Σ. Μαντινίδου: Ερωτηματικά για αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο και τα fora των Βριλησσίων, η Δημοτική Σύμβουλος της “Νέας Πνοής για τα Βριλήσσια” Σοφία Μαντινίδου θέτει μια σειρά από εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται μετά την απόφαση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Βούλας Αρσένη για την άμεση μετακίνηση των υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βριλησσίων από το γραφείο που επί χρόνια στεγαζόταν στο Δημαρχείο.

Μετά την προφορική και αιφνιδιαστική ενημέρωση των κοινωνικών λειτουργών του Δήμου, η νέα έδρα της κοινωνικής υπηρεσίας θα είναι στον όροφο του κτηρίου που βρίσκεται στο πάρκο ΤΥΠΕΤ στην οδό Μπακογιάννη. Η μετακίνηση αυτή δημιουργεί ερωτηματικά γύρω από την ανάγκη που ώθησε την αρμόδια Αντιδήμαρχο αλλά και την Διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων να λάβει την συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο γραφείο που στεγαζόταν έως τώρα η Κοινωνική Υπηρεσία στο ισόγειο του Δημαρχείου και εξυπηρετούσε καθημερινά δεκάδες πολίτες θα εγκατασταθούν δημοσιογράφοι που προσελήφθησαν από τον Δήμο Βριλησσίων. Απομακρύνεται, δηλαδή, μια πολύ νευραλγική και ευαίσθητη κοινωνική δομή του Δήμου προκειμένου να εγκατασταθεί μια δομή “επικοινωνιακής πολιτικής”.

Ας σημειωθεί ότι η Κοινωνική Υπηρεσία δέχεται δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας και συνεπώς είναι εύκολη για αυτούς η πρόσβασή τους στο ισόγειο του Δημαρχείου. Το ίδιο δεν ισχύει για την νέα έδρα της Κοινωνικής Υπηρεσίας η οποία θα βρίσκεται σε όροφο χωρίς καν την ύπαρξη ανελκυστήρα.

Και στο παρελθόν πάντως είχαν δημιουργηθεί προστριβές μεταξύ των υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της αρμόδιας Αντιδημάρχου καθώς οι υπάλληλοι σε αρκετές περιπτώσεις δεν ήταν σύμφωνοι με τους χειρισμούς της πολιτικής τους προϊσταμένης σε διάφορα θέματα.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πάντως αναμένεται να ξεκαθαριστούν πολλά πράγματα ενώ μένει να δούμε αν οι πληροφορίες για την εγκατάσταση των δημοσιογράφων στη θέση των κοινωνικών λειτουργών επιβεβαιωθούν.

Εδώ η ανάρτηση της Σοφίας Μαντινίδου – Τσούβαλου:

“Έπειτα από τη γνωστοποίηση του αιτήματος της κυρίας Χρυσάνθης Κουρτέλη,υπαλλήλου του Δήμου Βριλησσίων,Κοινωνικής Λειτουργού του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών προς το Δήμαρχο Βριλησσίων,εγείρονται απορίες και εύλογα ερωτηματικά.
Το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών είναι ένα από τα πιο νευραλγικά στη δομή ενός δήμου και όχι μόνο.
Ο Κοινωνικός Λειτουργός ασκεί ένα κατεξοχήν ανθρωπιστικό επάγγελμα.
Προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες με σκοπό την πρόληψη ή την αντιμετώπιση ανθρώπινων αναγκών και κοινωνικών προβλημάτων.
Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη κυρίως σε άτομα που ανήκουν στα ευπαθή κοινωνικά στρώματα.
Συνεργάζεται με δημόσιους φορείς κοινωνικής πρόνοιας και οργανισμούς με σκοπό την ενημέρωση και υποστήριξη σε ζητήματα περίθαλψης ή χορήγησης επιδομάτων για απόρους,άτομα με αναπηρίες ή άλλες ειδικές ανάγκες,ηλικιωμένους,ανέργους κ.ά.
Συνεργάζεται με ιδρύματα κοινωνικής φροντίδας,νοσοκομεία,κέντρα αποτοξίνωσης και σωφρονιστικά καταστήματα,με σκοπό την κοινωνικοποίηση και την αποϊδρυματοποίηση των ατόμων που βρίσκονται σε αυτά.
Για τη δική σας ενημέρωση,μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου,πληκτρολογώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: vrilissia.gr – ΔΗΜΟΣ -Υπηρεσίες – ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Αναρωτιέται,λοιπόν,κάποιος:
-τί ήταν τόσο επείγον που προκάλεσε την «άτακτη» & «έκτακτη» μετακίνηση του,εν λόγω,τμήματος από τα γραφεία τους που τώρα βρίσκονται μέσα στο Δημαρχείο (Δ.Βερνάρδου 23);
-ποιός ή ποιοί θα εγκατασταθούν εκεί;
-μπορεί η διοίκηση να μεταφέρει ολόκληρο το τμήμα μόνο με αιφνίδια προφορική ενημέρωση των υπαλλήλων που το επανδρώνουν;Δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία;
-αληθεύει ότι θα μεταστεγαστούν στο ΠΑΤΑΡΙ του κτιρίου που βρίσκεται μέσα στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (ΤΥΠΕΤ);
-αν αληθεύει,πληροί ο χώρος τις απαιτούμενες προδιαγραφές δεδομένου ότι για να φτάσεις στο πατάρι/γραφείο πρέπει να ανέβεις περίπου 15 ξύλινα σκαλοπάτια;Πώς θα τα καταφέρουν ηλικιωμένοι δημότες ή όσοι έχουν κινητικά προβλήματα;
-η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας δεν θα έπρεπε να προτείνει την μετακίνησή τους στον ενοικιαζόμενο χώρο επί της Λ.Πεντέλης όπου στεγάζονται οι περισσότερες δομές του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ); Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν είναι απαραίτητες στον ΟΚΠΑ;
Τελικά,αυτή η απομάκρυνση του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου θα γίνει επ’ όφελος της εξυπηρέτησης των δημοτών ή θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους;
Ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Δήμου,τί θέση παίρνει;
Παρακαλώ για τις υπεύθυνες και τεκμηριωμένες απαντήσεις σας.”

Το έγγραφο της κοινωνικής λειτουργού Χρυσάνθης Κουρτέλη