News Ticker

Στα Βριλήσσια τα μεγαλύτερα ύψη βροχής-Χωρίς σοβαρά προβλήματα η κακοκαιρία στην πόλη μας (VIDEO)

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική την Παρασκευή σημειώθηκαν στα Βριλήσσια. Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο κέντρο και στα βόρεια του λεκανοπεδίουμε 39 χιλιοστά στα Βριλήσσια, 37 χιλιοστά στα Πατήσια, 29 χιλιοστά στο Μαρούσι και 24 χιλιοστά στη Μεταμόρφωση.

Η κακοκαιρία εξελίχθηκε ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην πόλη μας προς το παρόν. Η Πολιτική Προστασία και το σύνολο του μηχανισμού του Δήμου Βριλησσίων βρέθηκε επί ποδός. Οι καθαρισμοί φρεατίων αλλά και του ρέματος Βριλησσού που προηγήθηκαν κατάφεραν να ανασχέσουν τα ορμητικά νερά και έτσι δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα από πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε επιφυλακή καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται και αύριο Σάββατο. Μάλιστα όπως φαίνεται σε ρεπορτάζ του ALPHA η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Μπήτα και τον υπεύθυνο Αλέκο Κοντομάρη σήκωσε τα καπάκια φρεατίων στη Λ. Πεντέλης προκειμένου να φεύγει απρόσκοπτα το νερό.

Την ίδια ώρα οι δύο μηχανικές σκούπες του Δήμου Βριλησσίων εργάστηκαν εντατικά σε όλη την πόλη προκειμένου να καθαρίζουν τα φρεάτια διαρκώς και να απομακρύνουν τα φερτά υλικά.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν επενέβη σε κανένα σημείο των Βριλησσίων. Στο ρέμα του Βριλησσού τα μηχανήματα έργου του Δήμου Βριλησσίων δημιούργησαν δύο πρόχειρα αντιπλημμυρικά φράγματα, ένα πάνω από την Λ. Αναπαύσεως και ένα στο ύψος του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Ολιγόωρη ήταν η διακοπή ρεύματος στην Πεντέλη, την Κηφισιά, το Μαρούσι, τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι. Σημαντικά προβλήματα έχουν καταγραφεί στην Κηφισιά και τους Αγίους Αναργύρους.