News Ticker

Τ. Καρέλλας-Τ. Οικονόμου: Δωρεά απινιδωτών στα λύκεια των Βριλησσίων

Δύο απινιδωτές στα Λύκεια των Βριλησσίων δώρησαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «συνεργασία-Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» κ. Τάσος Καρέλλας και Τάκης Οικονόμου.

Η ανακοίνωση των κ. Καρέλλα και Οικονόμου

Η κοινωνική προσφορά αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη στήριξης προς τον συνάνθρωπο και συμμετοχής στα κοινά. Σκεπτόμενοι τόσο τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και την ασφάλεια των παιδιών, όσο και το γεγονός πως η κοινωνική προσφορά πρέπει να έχει μόνο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αποφασίσαμε να δωρίσουμε στα 2 Λύκεια του Δήμου μας από έναν απινιδωτη.Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κυζεριδη και την κ. Τηλιγαδα διευθύντριες των σχολείων μας για την αποδοχή.

Η επιλογή των σχολείων που θα λάβουν τη δωρεά, δε γίνεται τυχαία. Συνέβαλε σε αυτή η γειτνίασή τους με τα αντίστοιχα γυμνάσια, γεγονός που επιτρέπει την κάλυψη μεγάλου αριθμού μαθητών της πόλης μας.

Η εν λόγω δράση μας όμως δεν είναι αποσπασματική και μεμονωμένη. Αντίθετα,εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο που έχουμε και θέλουμε να προωθήσουμε προς τη Διοίκηση του Δήμου μας αναφορικά με την οργάνωση ενός προ-νοσοκομειακού συστήματος επείγουσας ιατρικής για όλους τους κάτοικους, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας. Λαμβάνοντας υπόψη τους δημοσιονομικούς και οργανωτικούς περιορισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρούμε ότι μπορεί να οργανωθεί και λειτουργήσει ένα 24/7 κέντρο προ-νοσοκομειακής επείγουσας ιατρικής που θα επεμβαίνει άμεσα μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ. Με την εκπαίδευση – πιστοποίηση των εργαζομένων και την αγορά κατάλληλου συγχρόνου εξοπλισμού -(οι σχετικοί πόροι μπορούν να καλυφθούν από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης)- πιστεύουμε ότι θα αυξήσουμε την ασφάλεια της υγείας των κάτοικων μας, συνεισφέροντας σε έναν τομέα που η κεντρική διοίκηση παρουσιάζει χρόνιες δυσλειτουργίες.

Η αγάπη μας για την πόλη και η διάθεσή μας για προσφορά, αποτελούν οδηγό στην καθημερινή μας εμπλοκή με τα κοινά. Και δε θα μπορούσαμε από το να μην ξεκινήσουμε τον αγώνα μας, εστιάζοντας στο πιο δυναμικό και συνάμα ελπιδοφόρο τμήμα της πόλης.