News Ticker

Bριλήσσια: Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Χρόνη Αηδoνίδη

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Βαφειάδης για τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη Χρόνη Αηδονίδη.

«Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βαφειάδης και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για την απώλεια του Χρόνη Αηδονίδη

Ο Χρόνης Αηδονίδης υπήρξε κορυφαίος δάσκαλος της τέχνης και του πολιτισμού που άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής και ιδιαίτερα της Θρακιώτικης παράδοσης.

Ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Το δικό του μήνυμα για την απώλεια του Χρόνη Αηδονίδη έστειλε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης.

«Διέσωσε, διαμόρφωσε, δημιούργησε και δίδαξε τη μουσική παράδοση της Θράκης. Καλό Παράδεισο στον μεγάλο καλλιτέχνη, συμπολίτη μας Χρόνη Αηδονίδη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» έγραψε ο κ. Πισιμίσης στο Facebook.

Η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Δημοτών “Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης” Βούλα Αρσένη-Λάμπρου με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε:

«Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρόνη Αηδονίδη. Ένας δάσκαλος μουσικής , προσφοράς και διαρκούς προσπάθειας διάσωσης και διάδοσης αλλά και καταγραφής της μουσικής παράδοσης. Το όραμα του και το όνομα του θα διαιωνιστεί μέσα από τις πολύτιμες μουσικές καταγραφές και τις 4 γενιές μαθητών και συνεργατών που αφήνει πίσω του.

Το τεράστιο έργο του συνοψίζεται σε 4 λέξεις:

Διέσωσε- Διαμόρφωσε – Δημιούργησε- Δίδαξε.

Αιωνία η μνήμη του και η ευγνωμοσύνη όλων μας για την προσφορά του.

Ο δήμος μας αναγνωρίζοντας την προσφορά του τον τίμησε εν ζωή και είμαστε ευγνώμονες για την κληρονομιά που μας άφησε.»

Ο συνδυασμός “ΔΡΑΣΗ για μια άλλη πόλη” δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ένα μεγάλο αφιέρωμα και έκανε λόγο για «μια μεγάλη απώλεια για τον πολιτισμό και την πόλη μας».

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων εξέδωσε την δική της ανακοίνωση για την απώλεια του Χρόνη Αηδονίδη όπου αναφέρει: