News Ticker

Τι λένε οι πολίτες για το «μπλακ άουτ» στην 25ης Μαρτίου! (video)

-Οι πολίτες επιβεβαιώνουν πλήρως την καταγγελία αναγνώστη του Vrilissianews.
-Eπιτόπιο ρεπορτάζ στον οδό 25ης Μαρτίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών, ο οποίος άκουσε τις μαρτυρίες πολιτών
-Μπλακ άουτ έγινε χτες σε Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Κυψέλη και άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου, όχι όμως στην 25ης Μαρτίου στα Βριλήσσια
-Και εγένετο φως… Ως εκ θαύματος σήμερα μετά από αρκετές ημέρες ο οδοφωτισμός δεν είχε πρόβλημα.

Μετά την επιστολή του υπευθύνου των ηλεκτρολογικών εγκατάστασεων του Δήμου στην οποία ισχυριζόταν πως κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε με τον οδοφωτισμό αλλά υπήρχε μπλακ άουτ επισκεφτήκαμε την οδό 25ης Μαρτίου για να δούμε τι πράγματι συνέβη. Υπήρχε πρόβλημα με τον οδοφωτισμό τις τελευταίες ημέρες; Έγινε μπλακ άουτ χτες οπότε  σπίτια και καταστήματα δεν είχαν ηλεκτροδότηση για αυτό και δεν υπήρχε ρεύμα στο δρόμο; Οφείλαμε να το κάνουμε σεβόμενοι τους αναγνώστες μας.

Πρώτη μας στάση ο φούρνος του κ. Τσάνου. Όπως μας είπε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε χτες με την ηλεκτροδότηση του χώρου. Δεύτερη στάση το περίπτερο στη συμβολή με την Ηπείρου. Κι εδώ η ίδια απάντηση από τον υπάλληλο «Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίσαμε με την ηλεκτροδότηση του περιπτέρου χτες», μας είπε ο υπάλληλος. Συνεχίσαμε το οδοιπορικό και βρεθήκαμε στην αρχή της 25ης Μαρτίου στη συμβολή με τη Λ. Πεντέλης εκεί απευθύναμε το ίδιο ερώτημα στον υπάλληλο καταστήματος με ποδήλατα «Δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε. Κανένα πρόβλημα δεν είχαμε με το ρεύμα στο μαγαζί χτες μέχρι το βράδυ». Επόμενη στάση το γνωστό γυμναστήριο της πόλης μας «Νew Yorker’s» κι εδώ η απάντηση ήταν η ίδια μπορείτε να την ακούσετε και στο βίντεο που  ακολουθεί. Κανένα μπλακ άουτ.

 

Συνεχίσαμε και πάλι προς τα πίσω την πορεία στην 25ης Μαρτίου ρωτήσαμε αρκετούς κατοίκους, κανείς δεν διαπίστωσε διακοπή ρεύματος στο διαμέρισμα ή την πολυκατοικία του. Ίδια ήταν η απάντηση και σε φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών που επισκεφτήκαμε, κανένα πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση. Καταλήξαμε στο Βιβλιοπωλείο «Μολυβοκόντηλο». Εκεί συναντήσαμε και τον Ανιδήμαρχο Οικονομικών και Αντιπρόεδρο του ΟΚΠΑ  Κώστα Βαφειάδη. (βλέπε φώτο)

14914984_1190280317726020_1711447847_n-png

Ο κ. Βαφειάδης άκουσε τον ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου να απαντά σε σχετική ερώτηση μας. «Χτες δεν είχαμε καμία διακοπή ρεύματος. Μόνο ο οδοφωτισμός έχει πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες. Γιατί μάλλον δεν έχει ρυθμιστεί ακόμα σωστά λόγω της αλλαγής της ώρας», είπε ο ιδιοκτήτης.

Ας δουμε τώρα την ανακοίνωση που συνέταξε ο προϊστάμενος του τμήματος ηλεκτρολογικών εγκατάσεων του Δήμου για ακόμα μια φορα.

«Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερώσουμε το site και κατ’ επέκταση τον ανώνυμο αναγνώστη του, ότι ο Δήμος, όπως και κάθε άλλος καταναλωτής, τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από τους πάροχους αυτής, δηλαδή την ΔΕΔΔΗΕ και την ΔΕΗ. Όταν λοιπόν συμβαίνει κάποια βλάβη στα δίκτυα των παρόχων, κάποια έκρηξη σε υποσταθμό μέσης τάσης στο Χολαργό για παράδειγμα, όπως έγινε χθες, τότε έχουμε blackout, όπως αναφέρεται διεθνώς, σε κάποιες περιοχές των πόλεων», λέει στην ανακοίνωση του που διανεμήθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου ο κ. Γεωργουλόπουλος Δημήτριος. Υποστηρίζει δηλαδή πως η διακοπή ηλεκτροδότησης οφείλεται στο μπλακ άουτ που πράγματι συνέβη χτες σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου αλλά όχι στην 25ης Μαρτίου, αφού κάτοικοι και καταστηματάρχες τον διαψεύδουν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο.

Και συνεχίζει ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΤΕΕ «Προφανώς, αν ο ανώνυμος αναγνώστης δεν ήταν τόσο κακόβουλος, θα παρατηρούσε ότι και τα σπίτια, στο βίντεο που ανήρτησε, δεν φωτίζονται. Εκτός και αν πιστεύει ότι χθες, για κάποιον μυστήριο λόγο, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής κλειστήκαν στα σπίτια τους με σβηστά τα φώτα στις 7 το απόγευμα». Σίγουρα ο αναγνώστης μας δεν ήταν κακόβουλος και μάλλον ο κ. Γεωργουλόπουλος δεν ήταν παρατηρητικός, αφού δεν βλέπει στο βίντεο που μας έστειλε ο αναγνώστης το οφθαλμοφανές, ότι στο 5ο και στο 15ο δευτερόλεπτο διακρίνονται πεντακάθαρα τα φώτα πολυκατοικίας. Ακόμα και η εικόνα διαψεύδει τους ισχυρισμούς του.

 

Και εγένετο φως

Ας αφήσουμε όμως για λίγο τον προϊστάμενο των ηλεκτρολογικών εγκατάσεων και να δούμε τι συνέβη σήμερα στην 25ης Μαρτίου. Και εγένετο φως ως εκ θαύματος τα φώτα ρυθμίστηκαν και ο οδοφωτισμός λειτουργεί μέχρι νεοτέρας κανονικότητα, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

14885770_1190286097725442_550803501_n

 

Καταναούμε την προσπάθεια δικαιολόγησης του προϊσταμένου αλλά οι πολίτες τον διαψεύδουν. Ας δούμε όμως τι άλλο λέει στην επιστολή του ο κ. Γεωργουλόπουλος. «Προηγούμενη ανάρτηση από το συγκεκριμένο site, περί αναμμένων, αυτή τη φορά, φωτιστικών κατά την διάρκεια της ημέρας στον ίδιο δρόμο, η οποία, όπως αναφέρει το site, έγινε από το ίδιο ανώνυμο άτομο, ελέγχθηκε από την υπηρεσία μας και διαπιστώθηκε ότι κάποιος άγνωστος (πιθανόν ανώνυμος) είχε παραβιάσει το πίλερ φωτισμού, πιθανότατα με μοναδικό σκοπό το να βγάλει όμορφες φωτογραφίες.

Κατόπιν των παραπάνω, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το site ότι καλό θα είναι να μην δημοσιεύει οτιδήποτε από οποιονδήποτε ανώνυμο (που πιθανόν και να είναι ένας απλός συλλέκτης like στο facebook αν όχι κάποιος κακόβουλος τύπος με άλλους στόχους), πριν επικοινωνήσει με το αρμόδιο γραφείο προκειμένου να διασταυρώσει την πληροφορία. Η συνεχής δημοσίευση αδιασταύρωτων πληροφοριών και αναρτήσεων πιθανόν να οδηγήσει στην αποθράσυνση κακόβουλων ατόμων με πολύ άσχημα αποτελέσματα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των πολιτών».  Ο κ. Γεωργουλόπουλος φτάνει στο σημείο να υπαινιχθεί ότι ο αναγνώστης που μας έστειλε τις φωτογραφίες με τον αναμμένο οδοφωτισμό μέρα μεσημέρι ήταν το ίδιο άτομο που παραβίασε το πίλερ φωτισμού για να βγάλει «όμορφες φωτογραφίες». Σοβαρότατη η καταγγελία του κ. Γεωργουλόπουλου που χρήζει διερεύνησης από τη δικαιοσύνη. Επειδή όμως τυγχάνει να κάνουμε ρεπορτάζ, δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι. Επικοινωνήσαμε με το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Βριλησσίων. Ο κ. Γεωργοθλόπουλος καταγγέλει δολιοφθορά από άγνωστο, καμία καταγγελία ή αναφορά όμως δεν έχει γίνει στην Αστυνομία. Βγαίνει δημόσια και κάνει μια καταγγελία  για δολιοφθορά με υπαινγμούς  και δεν έχει κάνει το προφανές που επιβάλει το καθήκον του ως δημοσίου λειτουργού να καταγγείλει τη δολιοφθορά στην Ελληνική Αστυνομία. Πέραν από το αναληθές των ισχυρισμών για μπλακ άουτ, σύμφωνα με τους κατοίκους… εδώ έρχεται να προστεθεί η παράβαση καθήκοντος; Ίσως θα πουν κάποιοι νομικοί.

Θα μπορούσαμε να πούμε και πολλά άλλα, όμως η αστική μας ευγένεια μας επιβάλει να σταματήσουμε εδώ.

Το μήνυμα μας είναι ένα και μοναδικό προς άπαντες.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ. Το γεγονός και στις δύο περιπτώσεις είναι προφανές. Στη χθεσινή περίπτωση η 25ης Μαρτίου δεν είχε ηλεκτροδότηση και στην άλλη περίπτωση ο οδοφωτισμός ήταν ανοιχτός μέρα μεσημέρι. Δική σας ευθύνη είναι να ενημερωθείτε και να κάνετε ενέργειες άμεσα για την επίλυση του ζητήματος. Όταν υπάρχει κάτι που δυσκολεύει την καθημερινότητα του πολίτη δεν το δημοσιοποιεί σε ένα μέσο για να προκαλέσει ζημιά στην εικόνα του Δήμου, το δημοσιοποιεί για να το δείτε, να επιληφθείτε και να λυθεί!