News Ticker

Tο νέο ετήσιο πρόγραμμα του Bριλησσού

Παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή το νέο ετήσιο πρόγραμμα της φυσιολατρικής κίνησης ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ  με περισσότερες από 45 προγραμματισμένες δράσεις, όπως πεζοπορικές και ορειβατικές εξορμήσεις και εκπαιδεύσεις, εθελοντικές δράσεις, εξόρμηση στον Καύκασο, ομιλίες για το περιβάλλον, δράσεις  πυρασφάλειας, χορωδιακά μαθήματα, αστική καλλιέργεια, bouldering, orienteering στο περιβόλι του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ στην πρώην ναυτική βάση, μουσικές γιορτές με την χορωδία και τους μουσικούς του συλλόγου και φυσικά την 8η διάσχιση Ρεματιάς που μαζί με δύο ακόμα  δράσεις γίνονται σε  συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων.

Δείτε και κατεβάστε το πλήρες πρόγραμμα δράσεων του συλλόγου ΕΔΩ https://www.vrilisos.gr/activities/programm.html

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Πεντελικό, Ο ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ έχει σαν πρώτο μέλημα του «το δάσος να ξαναγίνει δάσος».

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του νέου προγράμματος του συλλόγου :

➢ Είμαστε σε εγρήγορση, καλούμε τα μέλη μας σε ετοιμότητα για κάθε αυθαιρεσία στο περιβάλλον της γειτονιάς μας.

➢ Περπατάμε συχνά στις πληγείσες περιοχές και παρεμβαίνουμε/ενημερώνουμε όπου βλέπουμε αυθαιρεσίες στο φυσικό τοπίο.

➢ Διοργανώνουμε πεζοπορίες φροντίδας και καθαρισμού για την αναζωογόνηση της ρεματιάς του Βριλησσού, της ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου και του δάσους του Θεόκλητου.

➢ Οργανώνουμε νέες πράσινες διαδρομές, με την συνδρομή μελών και φίλων του μας και τις αποτυπώνουμε ψηφιακά.

Με την συνεχή φροντίδα για εκπαίδευση των στελεχών και μελών μας, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον καθένα να γνωρίσει τα αθλήματα της υπαίθρου με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια και ασφάλεια.

Στις δράσεις μας, κάνουμε την διαφορά μεριμνώντας για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, στοχεύοντας στην προστασία και ανάδειξη των περιαστικών δασών και ζωτικών χώρων πρασίνου στις γειτονιές μας (πυρασφάλεια, διάσχιση ρεματιάς, περιβόλι του Βριλησσού, κ.α.).

Ως Σύλλογο μας διακρίνει το παρεΐστικο κλίμα, καθώς λειτουργούμε ως χώρος κοινωνικοποίησης και δημιουργίας φιλικών σχέσεων που αντέχουν στον χρόνο.

Το πρόγραμμα στην έντυπη μορφή του είναι διαθέσιμο σε ειδική θήκη μπροστά στα γραφεία του συλλόγου και σε κεντρικά σημεία της πόλης μας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του συλλόγου http://www.vrilisos.gr/