News Ticker

To παράνομο παρκάρισμα στην Λ. Πεντέλης

Γράφει ο Αδάμ (Δάνης) Ασημακόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος της “Νέας Πνοής για τα Βριλήσσια” με επικεφαλής τον Γιάννη Πισιμίση.

Το παράνομο παρκάρισμα στην κεντρική λεωφόρο της πόλης μας είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια δεν τόλμησε και σίγουρα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει. Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ταυτόχρονα με την ατολμία της παρούσας διοίκησης να διαχειριστεί το θέμα έχει οδηγήσει στην άναρχη στάθμευση σε ολόκληρο τον κεντρικό οδικό άξονα. Προφανώς και η απάντηση ότι έτσι εξυπηρετούνται τουλάχιστον τα καταστήματα της πόλης μας είναι απλοϊκή, αυθαίρετη και κυρίως αβάσιμη.

Σε όλες τις σύγχρονες συνοικίες το εμπορικό τους κέντρο προφυλάσσεται από τέτοιου είδους πρακτικές . Μια μαζεμένη και με κανόνες λειτουργία της αγοράς βοηθά τον καταναλωτή να  αφιερώσει περισσότερο χρόνο και με άνεση στις αγορές του και να απολαύσει την κύρια αγορά του ως σημείο περιπάτου, συνάντησης και επικοινωνίας.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό . Μέλημα μας πρέπει να είναι η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αποσπασματικές λύσεις δεν βοηθούν. Πρέπει συνολικά στο σχέδιο να ενταχθούν πεζοδρόμια , ποδηλατόδρομοι, θέσης ελεγχόμενης στάσης και στάθμευσης. Η επανίδρυση της δημοτικής αστυνομίας και η δημιουργία δημοτικού χώρου στάθμευσης είναι οι πρώτες και βασικές λύσεις που μπορούν να δώσουν ανάσα στην Λεωφόρο Πεντέλης και στην κεντρική αγορά της πόλης μας.

Πρέπει να παρέχουμε τις λύσεις για να βελτιώσουμε την βαδισημότητα στην πόλη μας για να  μπορεί ο δημότης μας με ευκολία και άνεση να επισκέπτεται το κέντρο της πόλης μας , χωρίς παράλληλα να συμφορίζεται ο κεντρικός άξονας δημιουργώντας ακατάλληλες συνθήκες για μια ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα Βριλήσσια. Με σχέδιο , αποφασιστικότητα, προγραμματισμό και πάνω από όλα συνεργασία και συμμετοχή όλων.

O Αδάμ (Δάνης ) Ασημακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και μένει στα Βριλήσσια τα τελευταία 35 χρόνια. Κατάγεται από τη Μεσσηνία και τη Χίο. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διατηρεί εδώ και 20 χρόνια επιχείρηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Τα τελευταία έξι χρόνια είναι αντιπρόεδρος στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Βριλησσίων. Είναι πατέρας δύο παιδιών και δραστηριοποιείται στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του αυτοδιοικούμενου Νηπιαγωγείου – Δημοτικού AthenerSchule ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.